Πουλάνε "αντιμνημόνιο" ως δικαιολογία για τα εργατικά ατυχήματα

Τη μνημονιακή υποχρέωση για μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις θεωρεί υπεύθυνη ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκεκριμένα θεώρησε την υποστελέχωση ως υπεύθυνη για τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στο έργο του μετρό στη συμπρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εξαιτίας της μνημονιακής υποχρέωσης του πέντε προς ένα, υπάρχει συνολική υποστελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η υπηρεσία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε προσωπικό. Στο νέο οργανόγραμμα που επεξεργαζόμαστε προβλέπονται περισσότερες οργανικές θέσεις και μετατάξεις προσωπικού», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στα εργοτάξια του μετρό πραγματοποιούνται συχνά έλεγχοι. Συγκεκριμένα μιλά για 30 ελέγχους και επανελέγχους σε διάστημα ενός έτους (2016) και για την επιβολή προστίμων πέντε φορές σε παραβάσεις που καταγράφηκαν σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας.

Την ίδια στιγμή το "TheCaller, αναφέρει ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στο μετρό, το συνδικάτο των Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που επικρατούν στην κατασκευή, την ανεπαρκή εποπτεία και την πολύωρη εργασία που εξαντλεί το εργαζόμενο προσωπικό.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …