Μπούμερανγκ για τον ΕΕΣΠάτρας η στάση του στο «Ποτέ την Κυριακή»

Διαχωρίζει την θέση του με τον ΕΕΣΠ ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών Αχαΐας, ο οποίος συμπορεύεται με τον Συλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το σύνθημα "Ποτέ την Κυριακή", κρατώντας αποστάσεις από την επίσημη θέση του Εμπορικού Συλλόγου, όσον αφορά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις και στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών Ν. Αχαΐας, διευκρινίζει ότι "είναι απόλυτα σύμφωνος με την ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που τάσσεται ενάντια σε οποιοδήποτε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
ΠΑΓΙΑ θέση του Συλλόγου και ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφισμένη από το Διοικητικό μας Συμβούλιο μας είναι «ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ». Μια απόφαση που τηρούμε απαρέγκλιτα 2 χρόνια τώρα, χωρίς ποτέ να εμπλακούμε σε αποφάσεις που έχουν γνώμονα την κομματικοποίηση.
Θεωρούμε ότι όποιος έχει την επιθυμία να ψωνίσει, θα το κάνει τις υπόλοιπες 6 μέρες…"

Ακόμα πιο σκληρή, η ανακοίνωση του προέεδρου του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & ιδιοκτητών τυπογραφείων & κατεργασίας χάρτου Αχαΐας Ιωάννη Μαντά, που κάνει λόγο για  την απογοήτευση και πικρία του για τη στάση του Εμπορικού συλλόγου της Πάτρας κι άλλων φορέων της αγοράς.

"Αισθάνομαι απογοήτευση κατόπιν των ανακοινώσεων του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, της ΟΕΣΠ και άλλων φορέων της αγοράς οι οποίοι παρά την πλήρη ενημέρωση  από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Αχαΐας περί της μεταφοράς ή όχι των ενδιάμεσων εκπτώσεων σε άλλη χρονική περίοδο, μας αγνόησαν και μας αφήνουν έρμαια των πολυκαταστημάτων, αν και υποτίθεται ότι θα μας υπερασπίζονταν λαμβάνοντας υπόψη ότι εμείς είμαστε ένας κλάδος με αρκετές ιδιαιτερότητες και σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Εμείς θα συνεχίσουμε έστω και μόνοι μας να εργαζόμαστε σταθερά κατά του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και κυρίως, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το ρόλο  και την ανάγκη βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε οι άλλοι φορείς, τους οποίους ενημερώσαμε σχετικά, να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Ευελπιστούμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κος Αλεξόπουλος, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση, να μεριμνήσει υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τον κύριο κορμό της οικονομίας του τόπου μας."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Εξαγωγές, τουρισμός και Ταμείο Ανάκαμψης

Η δημοσιονομική πειθαρχία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, εάν η χώρα επιθυμεί να αποφύγει …