Αποκλείει η Αχτσιόγλου επιχειρήσεις, από το δημόσιο χρήμα(VIDEO)

Σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη» μίλησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Aσφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε όπως παρουσιάζει το taxheaven.gr, πως στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας (πλήρως αδήλωτης) αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας (ελαστικές μορφές που υποκρύπτουν πλήρη εργασία), ενισχύεται ο ρόλος και η δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου για να μπορούν να γίνουν πιο στοχευμένοι έλεγχοι, αλλάζει η αρχιτεκτονική του προστίμου για να έχει κίνητρο και ο εργαζόμενος να δηλώνει την εργασία του (προσφεύγοντας στην επιθεώρηση) και διευρύνεται το μητρώο παραβατικότητας ώστε επιχειρήσεις με σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, να αποκλείονται από το δημόσιο χρήμα, από τη σύναψη συμβάσεων με φορείς του δημοσίου αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προκλήσεις Βόρειας Μακεδονίας: Ποιες είναι συνέπειες των Σκοπίων

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε μιλώντας στον Σκάι, τι …