«Οδηγούμαστε στο επαχθέστερο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Στο επαχθέστερο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγείται η Ελλάδα, με τρομακτικές συνέπειες για τον λαό, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία περιγράφει τι έρχεται:

"Δυστυχώς γνωρίζουμε ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα, ότι οδηγούμαστε ύστερα από το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο 4ο Μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους πολίτες της.

Πλέον γνωρίζουν οι Έλληνες ποια είναι τα αποτελέσματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τιμόνι της χώρας, ποιοι διαπραγματεύονται και υπογράφουν για την επιβίωσή τους, των παιδιών τους, ποιοι διαπραγματεύονται για την Αξιοπρέπεια της χώρας μας.

Ο κ. Τσίπρας όπου θα έσκιζε τα Μνημόνια ηγείται σε μία χώρα πτωχευμένη, με capital control, με την ανεργία στα ύψη και ετοιμάζεται να υπογράψει και το 4ο Μνημόνιο.

Και ενώ γνωρίζουμε…..!!!, πάραυτα είναι σοκαριστικό και άκρως προκλητικό να ακούς από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την πλήρη ευθύνη για τις ταφόπλακες όπου υπογράφει και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους να κατηγορεί «τα Συνδικάτα ότι έχουν παραμείνει στην οπισθοφυλακή αντί να είναι στην πρώτη γραμμή»!!!!

Μεταφέρει την ευθύνη στους εργαζόμενους, στους ανέργους τους συνταξιούχους όπου έχουν πληρώσει το μάρμαρο των Μνημονίων και «δεν ξέρουν από τη μια στιγμή στην άλλη τι ξημερώνει».

Την πλήρη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης τη μεταφέρει στα Συνδικάτα, μόνο που εμείς δεν διαπραγματευόμαστε και δεν υπογράφουμε Μνημόνια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε επωμισθεί το δύσκολο έργο εκπροσώπησης του εργατικού δυναμικού, προάσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων του σε μία περίοδο όπου οι επιθέσεις κατά αυτών είναι τεράστιες και ισοπεδωτικές.

Η κοινωνία δοκιμάζεται και η συνοχή της πλήττεται σε πολλά μέτωπα.

Καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, συνολική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων μέσα από την υπερφορολόγηση και η ανεργία στα ύψη.

Τα Συνδικάτα δεν θα μπορούσαν να μείνουν στο απυρόβλητο, αφού η επίτευξη όλων των ανωτέρω στόχων περνά μέσα από την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωση του έργου τους.

Το ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόσο απροκάλυπτα θα πέταγε «το μπαλάκι» στα Συνδικάτα γι’ αυτά που διαπραγματεύεται και υπογράφει είναι σοκαριστικό. Μάλλον προετοιμάζει το έδαφος για την κατάργηση-ισοπέδωση του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264/82.

Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

•Τα ελληνικά Συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 Απεργίες.
•Τα Συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.
•Τα Συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
•Τα Συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τον υποκατώτατο  μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
•Τα Συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΧΙ Μόνο δεν έσκισε και κατάργησε τα Μνημόνια, διαπραγματεύτηκε και ψήφισε το 3ο και μας φέρνει και το 4ο".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Από το «ωσαννά» όλο το καλοκαίρι, περάσαμε ξαφνικά, μέσα σε 40 ώρες, «στο άρον- άρον σταύρωσον»

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον αρχηγό, τον υπαρχηγό, τον επιτελάρχη, τους αξιωματικούς, τους πυροσβέστες, τους δασοκομάντος, …