Διανομή χιλιάδων παπουτσιών σε άπορα παιδιά σε 51 πόλεις

Ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, η διανομή σε άπορα παιδιά, σε 51 πόλεις σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη, από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» .

Τα 28.000 παπούτσια, θα παραλάβουν παιδιά ηλικίας ως 17 ετών, ενώ κατ’ εξαίρεση θα δοθούν και σε ενήλικες στις προσφυγικές δομές.

«Δώσαμε έμφαση στα παπούτσια γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις καινούρια παπούτσια σε χορηγία και την ίδια ώρα τα μεταχειρισμένα ενέχουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Επίσης, από την εμπειρία μας κάνει καλό στην ψυχολογία πολλών παιδιών το να φορέσουν ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια για να πάνε στο σχολείο», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η διευθύντρια προγραμμάτων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Μαρία Χατζηνικολάκη.

Η Ένωση καλεί εξάλλου κοινωνικούς φορείς που προστατεύουν άπορα παιδιά να στείλουν αίτημα για παραλαβή παπουτσιών, ενώ ζητά και την υποστήριξη εθελοντών για τις διανομές.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …