Μ.Θεοδωράκης: Ιεροσυλία του ΣΥΡΙΖΑ, ο μνημονιακός να θεωρείται πατριώτης!

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του, «Μονόλογοι στο λυκαυγές», ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός, θεωρείται πατριώτης. Έχουμε εξευτελιστεί. Ο κ. Τσίπρας γελάει με τη Μέρκελ, ότι είναι πρόβατο. Αυτή όμως είναι σαρκοφάγος. Αλίμονο στα φτωχά αρνάκια που πάνε στα στέκια αγρίων», συνεχίζοντας έχοντας στο στόχαστρό του και την ηγεσία της Γερμανίας, για την οποία σχολίασε:

«Ο Σόιμπλε μας κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε ραγιάδες και έχουμε εξευτελιστεί. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε εκτός από τον επίλογό του, η άποψή του για την σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας, λέγοντας: «Δεν έχω την δυνατότητα να συμβουλέψω σε τίποτα τον Έλληνα. Ο λαός ξέρει. Ωστόσο υπάρχουμε. Και αυτό είναι κάτι. Είμαστε δεμένοι από χέρια και πόδια, δεν μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας, π.χ. τα θαλάσσια κοιτάσματα, για να τους ξεχρεώσουμε!»

Κατά το βιβλίο του συνθέτη, η χώρα μας έχει τρία πλεονεκτήματα που είναι και τα μειονεκτήματά της:

  1. H γεωπολιτική της θέση,
  2. Tο μοναδικό κάλλος της
  3. O κρυφός(από τον λαό) εθνικός πλούτος της

«Όσο θα είμαστε ξέφραγο αμπέλι θα μπαίνουν οι δυνάστες – οικονομικοί και πολιτικοί-, που θέλουν μόνο τον πλούτο μας χωρίς να έχουν σύμβαση με τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΟΣΑ για Ηνωμένο Βασίλειο: Προβλέπει τη χειρότερη επίδοση

Ο ΟΟΣΑ μειώνει την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 0,4% …