Στροφή Τόσκα μετά τις αντιδράσεις για την μείωση των προστίμων του ΚΟΚ

Δεν έχουμε εισηγηθεί τη μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για σοβαρές παραβάσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στη Βουλή.

Όπως υπογράμμισε με βάση το "avgi.gr", έχουν αποσταλεί οι προτάσεις για το νέο ΚΟΚ στο καθ ύλην αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και δεν περιλαμβάνεται μείωση προστίμων για παράβαση του ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Ν. Τόσκας ανέφερε ότι το 2016 στην Ελλάδα υπήρξαν 75 θανατηφόρα τροχαία και η μείωση που υπήρχε σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξεως του 2%, ποσοστό που έχει βάλει ως στόχο και η Ε.Ε.

Παραδέχτηκε τέλος, έλλειμμα στα τεχνικά συστήματα ελέγχου για τις εθνικές οδούς, αφήνοντας αιχμές για συστήματα που παρελήφθησαν γι’ αυτό το σκοπό και το 2010 χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Υποστήριξε, δε, ότι εξετάζεται η δυνατότητα χρήσης του λεγόμενου smart police, ώστε να ελέγχεται αυτόματα αν έχεις παραβάτης που πιάνεται στη «φάκα» της τροχαίας έχει υποπέσει και σε άλλες παραβάσεις.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Με ένα F35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά - ΝΔ: Γραφικός και επικίνδυνος

«Το να περιλαμβάνει, όμως, στο λαϊκίστικο αφήγημά του και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον …