Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis η ΝΔ με διαφορά 10,5%. Ωστόσο, η απροσδιόριστη ψήφος ξεπερνά το 42%. Αυτό ως προς την εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά φτάνει τις 13 μονάδες.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δηλααδή με πολλαπλή αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΚΕ 9,0%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,0%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, το Ποτάμι 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1,5% η Λαϊκή Ενότητα. Υπάρχει ένα 6% το οποίο δήλωσε πως θα ψηφίσει «Άλλο Κόμμα».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει πιο χαμηλό ποσοστό, η διαφορά της όμως από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα:

Το 23,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 10,6% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη  4,2%, Χρυσή Αυγή  4%, Ένωση Κεντρώων 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας  1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Ποτάμι  0,7%, Ανεξάρτητoι Έλληνες  0,6% και Λαϊκή Ενότητα 0,6%.

«Άλλο κόμμα» δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,4%. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απάντησε το 17,2%, ενώ «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είπε το 7,5%. «Δεν θα ψηφίσω» 12,1% και «Λευκό / Άκυρο» 5,9%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδιαίτερα υψηλή απροσδιόριστη ψήφος, ξεπερνά το 42%, προέρχεται κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 35%. Μάλιστα, η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 82%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 28%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 76% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 13%, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 19%. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών (49%), απάντησε «κανένας από τους δύο».

Η δημοσκόπηση έγινε για το tvxs.gr


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …