Εκτός ο φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίζεται με οριακή πλειοψηφία και περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής  των 20 ετών κάθειρξης με ψήφους 3-2.

Μέχρι τώρα ο πρώην υπουργός έχει υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις αποφυλάκισής του με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση παρά τις δεκάδες αιτήσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει στο παρελθόν.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού. Όπως υποστήριξε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Με την εισήγηση της συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελεας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποιος επισήμανε οτι συντρέχουν οι λόγοι για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσελίκ: Τα προβλήματα με την Ελλάδα συνεχίζονται, αλλά υπάρχει συνεργασία

«Στο πλαίσιο της τουρκο-ελληνικής συνεργασίας, έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού …