Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από εργαζόμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και οι οποίοι τους αφορούν πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η διαμαρτυρία τους έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 μ.μ. στην κεντρική πύλη του ΠΠΝΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:
«Οι προτάσεις του ΚΕΣΥ για τις αλλαγές στο πλαίσιο της ιατρικής εκπαίδευσης θα οδηγήσουν σε περεταίρω αποψίλωση από το πιο ζωντανό τους κομμάτι, τους νέους γιατρούς, τους ειδικευόμενους. Θα ενισχύσουν το ρεύμα της ιατρικής μετανάστευσης, θα υποβαθμίσουν τα μικρά νοσοκομεία που ήδη υπολειτουργούν και κρατιούνται όρθια από το φιλότιμο και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας να καταλάβουν ότι η ιατρική εκπαίδευση δεν υφίσταται χωρίς αποσυμφόρηση του φόρτου εργασίας των ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών. Αυτό θα σήμαινε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού, κάλυψη των οργανικών κενών, αύξηση των δαπανών για τον εξοπλισμό κλινικών και εργαστηρίων.
Το ΕΣΥ κρέμεται από μια κλωστή. Αυτό το βιώνουν καθημερινά και το συνειδητοποιούν οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας, χωρίς μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών, η κλωστή θα κοπεί. Και αυτό είναι θέμα χρόνου.

Εάν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά η δημόσια Υγεία θα αποτελεί προνόμιο για τους λίγους. Ο αγώνας μας, ο αγώνας της ΕΙΝΑ και της ΟΕΝΓΕ δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας. Είναι αγώνας όλων. Είναι αγώνας για να παραμείνει όρθιο το ΕΣΥ, για να έχει ο χειμαζόμενος λαός μας το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν, αξιοπρεπή περίθαλψη.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλβανικά ΜΜΕ: Ο Ράμα φέρνει πούλμαν για να γεμίσει το Γαλάτσι

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6.000 άτομα στο θέατρο του Γαλατσίου Φιέστα στην Ελλάδα …