Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων

Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες τους.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανακτόρου Ζάκρου όπως και ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Επίσης το Σούνιο θα είναι ανοικτό έως τη δύση του ηλίου και η Κνωσός έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, έως τις 7 μ.μ.

Από τις 6 Απριλίου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά μεταξύ άλλων το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ethnos.gr, επειδή οι διαδικασίες για τις προσλήψεις εποχικών φυλάκων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους (στην σχετική προκήρυξη αναφέρονται και πάνω από 70 θέσεις για την Ηλεία και 7 θέσεις για την Αχαΐα) δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχουν αρκετά μουσεία που θα λειτουργήσουν διπλή βάρδια μέσα στις μέρες του Πάσχα (Κυκλάδες) μετά από αυτό (Κρήτη) ή ακόμα και μετά την Πρωτομαγιά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

H Rheinmetall εξαγοράζει την αμερικανική εξοπλιστική Loc

Εν μέσω ενός δύσκολου καλοκαιριού, ο επικερδής εξοπλιστικός κολοσσός της Γερμανίας Rheinmetall προχωρά στην εξαγορά …