Δανειστική Βιβλιοθήκη σχολικών βοηθημάτων μαθητών ασθενέστερων οικογενειών

Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της Δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σχολικών Βοηθημάτων για τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, ώστε να έχουν πρόσβαση σε σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία που αδυνατούν να αγοράσουν, στο Δήμο Καρδίτσας.

Σε πρώτη φάση και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 5-7 το απόγευμα, αλλά υπάρχει η διάθεση από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και το Δήμο το ωράριο λειτουργίας της να διευρυνθεί από το Φθινόπωρο, ανάλογα και με την ανταπόκριση των μαθητών.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο διόροφου κτηρίου, δωρεά πολίτη της περιοχής, σε  χώρο που διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες βιβλία που κατάφερε να συγκεντρώσει η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης αποτελούμενη τόσο από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, όσο – και κυρίως- από εθελοντές, συνταξιούχους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Υπεύθυνη για τη λειτουργία της δομής είναι η καθηγήτρια   Δημ. Παλαιοχωρίτου- Πράττα , η οποία είχε και την ιδέα δημιουργίας της.

Ο δήμαρχος της περιοχής Φ. Αλεξάκος, κάλεσε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αγκαλιάσει τη Βιβλιοθήκη, να κάνει γνωστή την λειτουργία της σε όλους τους μαθητές, ώστε και να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία και να γνωρίζει το κάθε παιδί που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ότι μπορεί να απευθυνθεί εκεί και να δανειστεί όποιο βοήθημα χρειάζεται δίνοντας μόνο το όνομά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Επισήμανε ότι "η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και η …