«Ιδρύθηκε, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, ο ΕΦΚΑ»;

Τον απόλυτο προβληματισμό τους για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και την ανησυχία τους ακόμα και για τις θέσεις εργασίας τους, εξέφρασαν κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νότη Μηταράκη, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο ΕΦΚΑ «ιδρύθηκε σχεδιάστηκε και οργανώθηκε πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, για την εξυπηρέτηση ταμειακών δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων».
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους για «δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση (κύρια και επικουρική) καθώς και για την ανάγκη προστασίας ισχυροποίησης και διεύρυνσης του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου».
Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των εσόδων σε σχέση με τις υποχρεώσεις του φορέα, καθώς και τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο «με τις υπάρχουσες οργανωτικές αδυναμίες είναι εφικτός ο στόχος έκδοσης όλων των εκκρεμών αποφάσεων συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2017».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προκλήσεις Βόρειας Μακεδονίας: Ποιες είναι συνέπειες των Σκοπίων

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε μιλώντας στον Σκάι, τι …