Από τα γνωστά ΤΕΙ στα «Τεχνικά Πανεπιστήμια»

Σε «Τεχνικά Πανεπιστήμια» που θα δίνουν στους αποφοίτους διδακτορικούς τίτλους μετατρέπονται τα ΤΕΙ, βάσει των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του πλάνου «Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας».

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα διοργανώνουν διετείς κύκλους σπουδών, όπου η εισαγωγή των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια θα γίνεται χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις. Απώτερος στόχος είναι η αξιολόγηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών, έτσι ώστε σε δεύτερο επίπεδο να υπάρξουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο όσων παραμένουν τα τελευταία χρόνια σε κατάσταση αδράνειας και δεν κατεβάζουν ρολά λόγω τοπικών συμφερόντων.

Από το 2016 αρκετά ΤΕΙ είχαν ζητήσει να μετονομαστούν σε πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και να μπορούν να δίνουν διδακτορικά και το πλάνο του υπουργείου έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι πιέσεις από τις διοικήσεις των ΤΕΙ για αναβάθμιση του ρόλου τους και των τίτλων σπουδών που δίνουν στους αποφοίτους.

Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου έχει αποστείλει επιστολή προς τις διοικήσεις να παρουσιάσουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τη χορήγηση διδακτορικών, ζητώντας τους να προτείνουν ενδεχόμενες συνεργασίες μεταξύ τμημάτων (ακόμα κι αν αυτά προέρχονται από ΑΕΙ) για την εκπόνηση τέτοιων εργασιών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …