10.500 θέσεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανότατα στις 24 με 28 Απριλίου, από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων, το οποίο περιλαμβάνει  10.500 θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, υπό τον όρο να βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Οι θέσεις αυτές θα παρέχουν 600 ευρώ μισθό και θα έχουν διάρκεια έως 12 μήνες, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, με την δυνατότητα ανανέωσης ορισμένων συμβάσεων για άλλον έναν χρόνο.

Προϋποθέσεις–Αμοιβές–Χρόνος Απασχόλησης

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.

Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

Το πρόγραμμα που έχει λάβει την τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Οργανισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Αν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης που έχει εκπονήσει και το πρόγραμμα, προέβλεπε τη δημοσιοποίησή του, πριν τις γιορτινές μέρες, τελικά επιλέχθηκε να μεταφερθεί μετά από αυτές.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην Καμηλόβρυση Λαμίας

Φωτιά τώρα, απόγευμα Κυριακής 30.6.2024, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση Λαμίας   Επιχειρούν 28 …