Μαζί οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της ΒΦΛ

Η Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων προχθές ένωσε εργαζόμενους και απολυμένους όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης.  Από πλευράς απολυμένων τηρείται στάση αναμονής σε ότι αφορά την απόφαση των δικαστηρίων για το θέμα της απόλυσής τους.

Συγκεκριμένακατά το "efimeridakavala.gr", ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «καταρχάς ήταν ο εορτασμός στο εκκλησάκι που έχουμε εκεί στην πύλη. Εμείς ως εργαζόμενοι είχαμε χτίσει αυτό το εκκλησάκι με χρήματα δικά μας, το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Γιόρταζε το εκκλησάκι κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάναμε την Ακολουθία του εορτασμού στο χώρο εκείνο. Ακριβώς επειδή γιόρταζε δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και κανένας. Είναι μια γιορτή για το εκκλησάκι και ήταν όλοι καλεσμένοι. Εκεί παραβρέθηκαν και εργολαβικοί εργαζόμενοι μέσα από την εταιρία. Σε κλίμα κατάνυξης κάναμε τη Λειτουργία κανονικά και μετά το πέρας αυτής φύγαμε ο καθένας στη θέση του. Να πω δε ότι αυτό έχει χτιστεί το 2000 με χρήματα των εργαζομένων, ακόμα και οι αγιογραφίες που υπάρχουν εκεί μέσα είναι από χρήματα των εργαζομένων. Εργαζόμενοι στους οποίους η εταιρία συμπεριφέρθηκε με το χειρότερο τρόπο, τους απέλυσε μηνύοντάς τους, λέγοντας πως είμαστε τραμπούκοι και εγκληματίες. Αυτοί οι εργαζόμενοι έκαναν αυτά τα πράγματα, μέσα από δικά τους χρήματα κι όχι χρήματα των εταιριών, από πραγματική οικιοθελή προσφορά και πραγματικά για μας αυτό το εκκλησάκι είναι κι ένα σύμβολο του αγώνα. Χαιρόμαστε δε που ήρθαν και άνθρωποι που είχαν χρόνια να πατήσουν στο εκκλησάκι, παρόλα αυτά αυτή η γιορτή έκανε κι αυτόν τον κόσμο που είχε να φανεί χρόνια να έρθει φέτος σε αυτήν την εκδήλωση».

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης αν υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα των απολυμένων της βιομηχανίας, σημείωσε πως «όχι δεν υπάρχουν, έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που έχει γίνει το πρώτο δικαστήριο, περιμένουμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή Ελλάδα να επικρατήσουν φαινόμενα Λαυρεντιάδη».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Κατασκευάζει νέο φωτοβολταϊκό 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Με τη λειτουργία του, ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός αναμένεται να αποτρέψει εκπομπές CO2 της τάξης …