Υπόσχεση καταβολής δεδουλευμένων σε καπνική επιχείρηση(VIDEO)

Απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλή, σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ» στο Κιλκίς:

  1. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε τρεις διαδοχικούς ελέγχους στην εταιρεία, όπου και διαπίστωσε ότι σε 360 εργαζόμενους δεν είχαν καταβληθεί δεδουλευμένα και το επίδομα αδείας, υποβλήθηκαν μηνύσεις και η επιχείρηση προχώρησε σε μερική καταβολή των υποχρεώσεών της
  2. Κατά την πιο πρόσφατη παρέμβαση του ΣΕΠΕ την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων έως τις 31 Μαΐου 2017, μέσω της εκχώρησης απαιτήσεων προς τρίτους, εξέλιξη που επιβεβαίωσε και το σωματείο των εργαζομένων
  3. Από την πλευρά μας, η καταβολή του μισθού πρέπει να γίνεται πάντοτε σε χρήμα και την στιγμή που οφείλεται. Καθώς όμως οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει αυτά τα συμφωνητικά, αυτό που εμείς θα κάνουμε είναι να παρακολουθούμε αν όντως θα καταβληθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 οι αποδοχές, όπως έχει δεσμευθεί η επιχείρηση, και θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις προς του εργαζόμενους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μειώθηκε ο ρυθμός των καταθέσεων, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Μάιο 

Αντιθέτως οι καταθέσεις από επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 577 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 36 εκατ. …