Τετάρτη η διαβούλευση για την αλλαγή της διδασκαλίας της ιστορίας

Αύριο Τετάρτη 26 του μηνός, ξεκινά η συζήτηση για τον τρόπο διδασκαλίας και το νέο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας στο σχολείο, με προσκεκλημένους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Η δεύτερη συνάντηση-συζήτηση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών, συνδικαλιστικών φορέων και σχολικών συμβούλων.

Από πλευράς ΙΕΠ, έχει καθοριστεί ομάδα εργασίας, η οποία μάλιστα παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το «Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση», σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και τον πρόεδρο του ΙΕΠ, Γεράσιμο Κουζέλη.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης, τα οποία, σύμφωνα με το ΙΕΠ, αποτελούν «ουσιαστική βάση για μία ριζική βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας του αντικειμένου της Ιστορίας και στις τρεις βαθμίδες».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …