Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την δημοπράτηση και διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών, Αθήνα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Με κοινή τους απόφαση, τα διοικητικά συμβούλια των δημοσιογραφικών ενώσεων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, κηρύσσουν απεργία – αποχή για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της κάρτας ως συστήματος τήρησης του ωραρίου.

Οι Ενώσεις χαρακτηρίζουν την επιχειρούμενη εισαγωγή συστήματος ωρομέτρησης, στους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, παράνομη και κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης του έργου τους, μέσω της αυθαίρετης επέκτασης διατάξεων, που αφορούν στο ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Επίσης, αναφέρουν σύμφωνα με το "ΑΠΕ ΜΠΕ", ότι η αποχή αυτή των δημοσιογράφων από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προϋπολογισμός 2024: Ποιές είναι οι κύριες πηγές για την αύξηση των εσόδων

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023, που διαμορφώθηκε στο 1,9% του …