Εργαζόμενοι στο πλευρό συναδέλφου τους σε κατάσταση εγκυμοσύνης

Συγκέντρωση για 17.30 έξω από το κατάστημα της αλυσίδας «My Market» του ομίλου «Metro» στην οδό Λαγκαδά, έχει προγραμματίσει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης , διμαρτυρόμενη για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, η οποία κατά την Ένωση, κάλυπτε πάγιες ανάγκες...

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τη συναδέλφισσα. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους. Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και πολλές του κλάδου, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για να έχει εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους. Ο σκληρός ανταγωνισμός και στον κλάδο των τροφίμων έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων, την εξαγορά ή συγχώνευση όποιων μπορούν να αποφέρουν κέρδη, να μαζεύεται δηλαδή η αγορά σε λιγότερα χέρια, όπως έγινε και στην περίπτωση της εξαγοράς του “Βερόπουλου” από τον όμιλο “Metro”. Και φυσικά τον ανταγωνισμό τους τον πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα “My Market”, εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και σε όλους τους κλάδους, αυτή είναι η ανάπτυξη για τα αφεντικά. Τα “My Market”, μία επιχείρηση με κέρδη, που ανοίγει νέα καταστήματα, επεκτείνεται, το κατορθώνει αυτό πάνω στο δικό μας ιδρώτα και τη δική μας δουλειά. Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματά μας!

Περνάμε στην αντεπίθεση! Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο. Ελάτε σε επαφή με την Ένωση Εμποροϋπάλληλων Ν. Θεσσαλονίκης, μη μένετε μόνοι σας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Απαιτούμε να επιστρέψει στη δουλειά η εργαζόμενη με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρη απασχόληση και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά την προστασία της μητρότητας.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Με ένα F35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά - ΝΔ: Γραφικός και επικίνδυνος

«Το να περιλαμβάνει, όμως, στο λαϊκίστικο αφήγημά του και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον …