Με απεργία στις 7 Μαίου απειλούν οι Έμποροι

Απεργία στο εμπόριο προγραμματίζει την Κυριακή 7 Μαΐου η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με αφορμή την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές‬.

‭Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «μία προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια “Ελευθέριος Βενιζέλος” και “Μακεδονία” και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Η συνομοσπονδία διερωτάται παράλληλα, αν συνιστά συνταγματική εκτροπή η συνύπαρξη νομοθετικών κειμένων λειτουργίας τις Κυριακές με την ουσιαστική απαγόρευση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ερμηνεύει πρωτογενώς το Σύνταγμα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κομισιόν: Απαντά στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, "η Κομισιόν παραμένει διαρκώς προσηλωμένη στην κατάργηση των αδικαιολόγητων ρυθμιστικών …