Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες συμπαρασύρουν 18 φόρους

“Σεισμό” στα ακίνητα θα φέρει το σχέδιο προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών που ετοιμάζει πυρετωδώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα πρέπει να είναι έτοιμες τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, αντί του Ιουνίου 2017 που είχε αρχικώς οριστεί.

Με βάση το νέο σχέδιο, οι τιμές ζώνης που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων θα ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς με τη βοήθεια τεχνικής βοήθειας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την αποτίμηση και την αναπροσαρμογή των φορολογητέων τιμών των ακινήτων.

Η εν λόγω ομάδα μάλιστασύμφωνα με το "fpress.gr", καλείται να συνεργαστεί με μια ομάδα διευθυντικών στελεχών υψηλού επιπέδου, στην οποία θα συμμετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με στόχο να βελτιωθεί η ικανότητα της μονάδας αποτίμησης ακινήτων με την πρόσληψη έμπειρου εκτιμητή και αν χρειαστεί να ζητηθεί τεχνική βοήθεια μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2017.

Έτσι, έως το τέλος Ιουλίου 2017 να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και να έχει προσδιοριστεί η μεθοδολογία για τον προσδιορισμό των αξιών και η μεθοδολογία αποτίμησης που σχετίζονται με τις διαφορετικές κατηγορίες των ακινήτων.

Όμως οι αλλαγές που προωθούνται θα δημιουργήσουν νέο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί θα συμπαρασύρουν και άλλους 18 φόρους.

Αναλυτικά:

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Ιούνιο

Στα 6,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές …