Σε κατάσταση μάχης τα Εργατικά Κέντρα, ενόψει Τετάρτης

Μία μεγάλη μάχη είναι έτοιμα να δώσουν τα εργατικά κέντρα της χώρας, θεωρώντας ως αφετηρία της αντίδρασής τους στην κυβερνητική λαίλαπα, την απεργία της 17ης Μαίου, στην οποία όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους, πρέπει ο λαός με την πιο μεγάλη συμμετοχή από ποτέ να δείξει την δύναμή του και να αντρέψει την φτωχοποίηση και την εξαθίωσή του, η οποία αποτελεί στόχο της συγκυβέρνησης.

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

«Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό στην Απεργία 17 Μάη και στο Συλλαλητήριο 18 Μάη. Όλοι στη μάχη, μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε! Στις 17 Μάη να νεκρώσουν τα πάντα. όλοι στην απεργία. Φτάνει πιά. Ο κάθε κλάδος στο νησί, το κάθε σωματείο να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας μας αφορά όλους! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και την 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για 16 και 17 Μάη».

Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
Η Συγκυβέρνηση αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το Γ΄ Μνημόνιο που υπέγραψε τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, μετά από δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.
Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές».

Εργατικό Κέντρο Δράμας

«Το 4ο μνημόνιο έρχεται. Αντιστεκόμαστε – απεργούμε – διεκδικούμε. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Μάη 2017, στις 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο Δράμας».

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

 «Εμπρός λαέ, ξεσηκωνός στο 4ο μνημόνιο κανείς συμβιβασμός. Όλοι Τετάρτη 17 Μάη στην απεργία. Συγκέντρωση 10:30πμ Άγαλμα Μεταλλωρύχων. Όλοι την Πέμπτη στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου».

To Eργατικό Κέντρο νομού Σάμου

«Κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής στην νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν. Δεν αντέχουμε άλλο τσεκούρι σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι. Κανένας συμβιβασμός με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να δώσουμε απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ο λαός συμφωνεί με τα μέτρα Η απάντηση λαού πρέπει να δοθεί με μαζικό Ξεσηκωμό! Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – ΕΕ. Oι συγκεντρώσεις στη Σάμο είναι στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ευδήλου, ενώ την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 18 Μάη, καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου».


 

 

 

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνταξιούχοι: Ποιοι μη μισθωτοί εξαιρούνται από την καταβολή πόρου για ΕΦΚΑ

Τι ισχύει για κάθε περίπτωση - Αναλυτικός κατάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις Του Χρυσόστομου Τσούφη …