Στην απεργία της 17ης Μαίου, ως διαδηλωτές και οι ένστολοι

Με σύνθημα «Τα ψέματα τελείωσαν- Όλοι στους δρόμους», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καλεί τους αστυνομικούς να δώσουν το παρών στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Μαΐου στην πλατεία Κολοκοτρώνη και τους θέτει σε αγωνιστική ετοιμότητα και άμεση κλιμάκωση, με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου για τη συμφωνία με τους εταίρους, στο οποίο εντάσσεται και το ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Καταλογίζει μάλιστα «βαριά και αποκλειστική ευθύνη» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για «στρεβλώσεις και αδικίες» που παρατηρούνται στο νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μεταξύ άλλων καταργούνται πέντε επιδόματα, μπαίνει πλαφόν τεσσάρων πενθήμερων για κάθε αστυνομικό, δημιουργούνται μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ομοιόβαθμων, θίγονται περισσότερο οι χαμηλόβαθμοι, δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση της προσωπικής διαφοράς και δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση, κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων μέχρι την αποστράτευση τους, ενώ σε κάποιες άλλες οι νέες αποδοχές τους να είναι μικρότερες από τα επίπεδα του 2012.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας μελέτησε το σχέδιο νόμου και συνέταξε πίνακες με όλες τις παραμέτρους και οδηγίες, οι οποίοι επισυνάπτονται, προκειμένου κάθε εργαζόμενος να μπορεί να υπολογίσει εύκολα τις νέες αποδοχές του.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσακλόγλου: Ξεκινά σύντομα η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του ΤΕΚΑ

Αναφορικά με την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως, έως τώρα, έχει …