Ξεχωριστή ημέρα για όλους η Γενοκτονία των Ποντίων

Στην  μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους, αναφέρει στο μήνυμά της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

"Η Ιστορική Μνήμη, απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, έρχεται σήμερα με τα βαρυσήμαντα μηνύματά της να υπενθυμίσει γεγονότα, που υπήρξαν για την Ιστορία του Ελληνισμού ορόσημα, γεμάτα συμβολισμούς και αλήθειες.

Αλήθειες που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ή να αγνοούμε, ή να τις ρίχνουμε στη χοάνη της λήθης, γιατί έχουν ζυμωθεί με το αίμα του λαού, τα όνειρά του, τις προσδοκίες και τα οράματά του.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν άλλη μία πράξη βαρβαρότητας, μία πράξη ενάντια στην Ανθρωπότητα.

Η καταδίωξη, τα βασανιστήρια, ο ξεριζωμός και ο θάνατος Αδελφών μας, γίνονται αιώνιο σύμβολο, αλλά και παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν.

« Η αλήθεια, έχει τις ιδιότητες της φωτιάς », έλεγε ο μεγάλος Γάλλος διανοούμενος Πωλ Βαλερί.

Τίποτε δεν της αντιστέκεται.

Γι’ αυτό η φωνή μας πρέπει να είναι στεντόρεια.

Γιατί είναι η φωνή της αλήθειας.

Της αλήθειας που ζητά δικαίωση.

Με καθαρή συνείδηση, χωρίς εγωισμούς και αυταπάτες, ας αναλογιστούμε ότι αυτά που διεκδικούμε, είναι στην ουσία, η ίδια η ζωή.

Η ζωή για τους Έλληνες του σήμερα και του αύριο.

Είναι όμως – και ίσως αυτό να είναι σημαντικότερο – το ηθικό χρέος, απέναντι σε εκείνους που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο άνανδρα.

Και ήταν πολλοί.

Για τo Θριάσιο Πεδίο, την περιοχή που φιλοξενεί σήμερα σε μεγάλη έκταση το ποντιακό στοιχείο, η 19η Μαίου, είναι μέρα Τιμής και Μνήμης.

Και είναι επίσης ημέρα θαυμασμού γι’ αυτούς που ήρθαν στην μητέρα Πατρίδα με μοναδικό εφόδιο, τα ρούχα που φορούσαν και την δύναμη της ψυχής τους και έγιναν σε λίγα χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό πάνω στο οποίο χτίσθηκε η ανάπτυξη και η ασφάλεια της Πατρίδας.

Έμειναν προσηλωμένοι στα ελληνικά τους ιδανικά και τις παραδόσεις, θεμελιώνοντας στιβαρά το όραμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Τους Αγώνες αυτούς, για την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας, Αγώνες κοινούς κι αδιαπραγμάτευτους, ως Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η 19η Μαΐου ας είναι πάντα η καθαρή, δυνατή φωνή που θα θυμίζει το χρέος.

Μια φωνή που δεν θα σταματήσουμε να την ακούμε, μέχρι την τελική δικαίωση."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: Συνεχίζεται η ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων στο ΚΕΦΟΚ Αττικής

Από σήμεεα μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι παραπάνω αρμοδιότητες των ΔΟΥ Α' Αθηνών, Δ' Αθηνών, …