Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κατέθεσε χαιρετισμό στο Γάλλο Πρέσβη

Η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, κα Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου κατέθεσε χαιρετισμό στο Γάλλο Πρέσβη Christophe CHANTEPY, λόγω αφίξεώς του στην Πάτρα.

"Αξιότιμε κε Πρέσβη,

        Ως Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Πάτρα, αλλά και του ερευνητικού επιστημονικού φορέα του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σας καλωσορίζουμε στην Πάτρα.
Οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας σε όλες σχεδόν τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής είναι πολύ ισχυροί και έχουν μακρά ιστορία.


Σε κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε τη διεθνή απομόνωση και την απώλεια εμπιστοσύνης, η Γαλλία πρόσφερε την στήριξή της, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ορθοποδήσει και πάλι.
Οι πράξεις αυτές χαράσσουν ανεξίτηλα στην συνείδηση των λαών το αίσθημα της αλληλεγγύης και αναζωπυρώνουν την ελπίδα. Άλλωστε το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία, Συμμαχία!» γεννήθηκε σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή εκφράζοντας απόλυτα το κοινό αίσθημα στην Ελλάδα.
Η παρουσία σας σήμερα εδώ, επιβεβαιώνει τις άρρηκτες σχέσεις των δύο λαών. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε: Η Ελλάδα, η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και η Γαλλία σύγχρονος και ισχυρός θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, έχουν κοινά ιδανικά: Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη.


Για το λόγο αυτό, όποτε στο πρόσφατο παρελθόν η Γαλλία έπεσε θύμα ακραίων πράξεων φανατισμού, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αναίτια απώλεια ανθρώπινων ζωών, αισθανθήκαμε ανείπωτη θλίψη και η σκέψη μας παραμένει πάντοτε κοντά στον φίλο Γαλλικό λαό.
Οι εργαζόμενοι της Πάτρας και ο Ελληνικός λαός στέκονται αλληλέγγυοι και εναντιώνονται σε κάθε μορφή βίας, η οποία έχει ως στόχο την τρομοκρατία, το φασισμό, την στέρηση του ατομικού δικαιώματος της ελευθερίας, την κατάλυση της δημοκρατίας.
Από τη δική μας σκοπιά, ως φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων, οι δύο λαοί έχουν επιπλέον σημεία που μας ενώνουν. Αυτά έχουν να κάνουν με τον διαρκή αγώνα για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στην εργασία και την ευημερία.

        Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, για ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην αγορά εργασίας, για την εκπαίδευση των παιδιών.
Αντιπαλεύουμε τη μισαλλοδοξία και την ρητορική του μίσους προασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας της έκφρασης και της επιλογής.

        Αξιότιμε κε Πρέσβη,

        Είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε πρόσφατα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στη διοργάνωση της ημέρας τιμής και μνήμης των δικαιωμάτων της Γυναίκας στις 8 Μάρτη 2017, κατά την οποία η διευθύντρια του, κα Πετροπούλου, υπήρξε μία εκ των βασικών ομιλητριών.
Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώνει τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των λαών σε πολλά επίπεδα με πολλαπλά οφέλη.


Ως Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, αλλά και του αντίστοιχου επιστημονικού φορέα για τη Δυτική Ελλάδα, του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ, επιδιώκουμε πάντοτε συνεργασίες με αμοιβαίο όφελος.
Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνω να συνεργαστούμε για την προσφορά μαθημάτων γαλλικής γλώσσας για παιδιά οικογενειών, οι οποίες πλήττονται από την κρίση, με την επιστημονική ευθύνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών.
Επιπρόσθετα, βλέπουμε θετικά την δημιουργία ενός forum διαλόγου και συνεργασίας με γαλλικούς φορείς με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Burnout εργαζομένων και φουλ οι μηχανές για 6ημερη εργασία!

Ενώ στην Ευρώπη συζητούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασία με τις ίδιες απολαβές, στην Ελλάδα …