Απεργούν όλοι σήμερα

Το σύνολο της εργατικής τάξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην απεργία, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι το προσεχές διάστημα, θα είναι ιδιαίτερα θερμό από άποψη κινητοποιήσεων, με κάποιους κλάδους να έχουν εξαγγείλλει 48ωρη απεργία από σήμερα.

  • Αναλυτικά σήμερα απεργούν:

Δικηγόροι- 48ωρη αποχή

Οι Δικηγόροι Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ο ΔΣΑ, σε ανακοίνωση του, καλεί τους Δικηγόρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συγκέντρωση όλων των επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή, στις 19.00 το απόγευμα.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Aegean - Olympic Air: Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις

Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν την Τετάρτη η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00 τοπική ώρα).  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται τα site της AEGEAN www.aegeanair.com  και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Γιατροί

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση.

Τράπεζες

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Καλώ εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην πρότασή του για διεξαγωγή debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς …