Μέλος της Αλ Κάιντα ο πατέρας του μακελάρη της Μάντσεστερ(ΦΩΤΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις δυο μέρες μέτα το αιματοκύλισμα στο Μάντσεστερ Αρένα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Λιβύης, ο μικρότερος αδελφός του μακελάρη, Χασάμ Αμπέντι, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (24.05.2017) ομολόγησε ότι τόσο αυτός όσο και ο αδελφός του Σαλμάν Αμπέντι είναι τζιχαντιστές.

Μάλιστα, η αστυνομία της κυβέρνησης που συνέλαβε τον 20χρονο έβγαλε στο φως της δημοσιότητας και φωτογραφία του νεαρού που κρατείται. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο αδελφός του μακελάρη ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ γνώριζε και την παραμικρή λεπτομέρεια για το σχέδιο του 22χρονου.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι όταν γίνονταν οι προετοιμασίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, βρισκόταν μαζί με τον αδελφό του - σφαγέα παιδιών, στην Μεγάλη Βρετανία. Στο προφίλ του στο facebook έγραφε ότι επέστρεψε και πάλι στην Λιβύη τον Απρίλιο και σύμφωνα με τις Αρχές έφυγε από την Μεγάλη Βρετανία στις 16 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά Μέσα μεταδίδουν πως τελικά και ο πατέρας τους δεν είναι τόσο αθώος, καθώς είναι μέλος της Αλ Κάιντα από το 1994!!!

Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, ωστόσο, οι Αρχές μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για τρομοκρατικό δίκτυο και όχι για μοναχικό λύκο.

Οικογενειακή υπόθεση η τρομοκρατία

"Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη μία μέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης", δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ). νωρίτερα σήμερα (24.05.2017). Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά άντρες του στρατού κατέβηκαν από δυο αμάξια, τον ακινητοποιήσαν και τον συνέλαβαν.

Ο Ραμαζάντ Αμπέντε υποστήριζε ότι ο γιος του είναι αθώος, ενώ η σύλληψη ήλθε λίγες ώρες αργότερα αργότερα από την σύλληψη και του μικρότερου γιου του, του 20χρονου Χασάμ Αμπέντι που κατηγορείται για τρομοκρατία και συμμετοχή στο ισλαμικό κράτος.

Ο μικρός αδελφός του μακελάρη, ο οποίος συνελήφθη στην Λιβύη, γεννήθηκε στις 08 Απριλίου 1997 και σπούδασε μηχανικός στο Μάντσεστερ. Τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί με τους γονείς του στην Λιβύη. Λίγες ώρες μετά το αιματοκύλησμα στο Μάντσεστερ Αρένα στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε, η αστυνομία συνέλαβε και τον μεγαλύτερο αδελφό του μακελάρη ονόματι  Ισμαΐλ, 23 ετών.


 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι από σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα …