Εγκρίθηκαν αυξήσεις στην ωριαία αποζημίωση

5%-50% αναδρομικά από την 1η-1-2017, αυξάνονται τα ποσά της ωριαίας αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται για εργασία σε νυχτερινές ώρες ή στη διάρκεια Κυριακών και εξαιρεσίμων ημερών προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 102 του ν.4461/2017, τα ποσά της ωριαίας αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία και για εργασία κατά τη διάρκεια Κυριακών ή εξαιρεσίμων ημερών διαμορφώνονται ως εξής:
  • για εργασία νυκτερινή εργάσιμων ημερών, η ωριαία αποζημίωση ανέρχεται στο εξήντα τοις εκατό (60%) του ωρομισθίου,
  • για εργασία ημερήσια ή νυκτερινή, που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, η ωριαία αποζημίωση ανέρχεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του ωρομισθίου.
Η ισχύς της διάταξης αυτής αρχίζει από 1-1-2017.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Χουλιαράκη, ο πίνακας στον οποίο απεικονίζεται η ωριαία αποζημίωση κατά τη νυκτερινή εργασία εργασίμων ημερών και νυκτερινής και ημερήσιας εργασίας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών προς συμπλήρωση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας τροποποιείται ως εξής:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.30 θα παραστεί στον διαγωνισμό ρομποτικής «First Global Challenge», που …