Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, που από το 1972 αποτελεί την Κύρια Εκδήλωση του ΟΗΕ για τα πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, ως εξής:
"Θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ που η κλιματική αλλαγή άκρως ανησυχητικά μεταβάλλει τις λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία και η σπουδαιότητα της ενημέρωσης, εκπαίδευσης για τον σεβασμό στο περιβάλλον τίθεται επιτακτική προτεραιότητα.
Χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου να αναπτυχθεί η κουλτούρα και η περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση, που θα ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του παιδιού στο σχολείο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνδικάτα είχαν ως κύριο στόχο την προώθηση μιας δίκαιης συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομίας που σέβεται τους εργαζόμενους, ολόκληρη την κοινωνία και το περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της συμφωνίας, η ΓΣΕΕ και τα Διεθνή Συνδικάτα θα εργαστούν για να κάνουν πράξη και να προσαρμόσουν και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες αντίστοιχα, τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (COP21).
Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με τρόπους που προάγουν τόσο τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Στη Χώρα μας χρειάζεται λήψη κεντρικών αποφάσεων και μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα πιο ανθρώπινη, δημιουργώντας περισσότερους χώρους πρασίνου και διαχωρίζοντας τα απορρίμματα αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα, η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η εφαρμογή της Νομοθεσίας χωρίς διακρίσεις στους παραβάτες, αποτελούν από κοινού τη βάση για την αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτικών κοινωνιών."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εξαήμερη εργασία: Γκρεμίζεται με πάταγο το στερεότυπο των «τεμπέληδων Ελλήνων»

Είναι πραγματικά άξιο απορίας,  το πως αυτή η πιο αντιλάϊκή κυβέρνηση που πέρασε από τον …