Σάλος σε αλυσίδα Super Market

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι γνωστής αλυσίδας Super Market με τη συμπεριφορά του γραφείου προσωπικού, το οποίο κατηγορούν ότι "διαρρέει" τα προσωπικά τους δεδομένα σε συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές παρατάξεις φιλικά προσκείμενες στην εργοδοσία.

Κάποιοι από αυτούς εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία πληροφορούμαστε ότι ήδη έχει λάβει καταγγελίες για το θέμα αυτό.

Τρέχουν και δε φτάνουν σε τοπικό σύλλογο εργαζομένων της Πάτρας, αφού μετά την αποκάλυψη του ergasianews για την εμπλοκή της εργοδοσίας μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ στις εκλογές του συλλόγου, αλλά και περί πλαστών αιτήσεων εγγραφής των ανυποψίαστων εργαζομένων της ως άνω αλυσίδας, τώρα τα μέλη της πλειοψηφίας και η εργοδοσία προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα...

Μαθαίνουμε ότι μετά την αποκάλυψη του ergasianews, ίδιο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της αλυσίδας Σουπερμάρκετ, διότι όντως οι αιτήσεις εγγραφής που προσκόμισε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση, δεν είχαν συμπληρωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, δεν έφεραν τις υπογραφές τους, αλλά κάποιοι είχαν αντιγράψει τα στοιχεία των εργαζομένων από τον κατάλογο που τους είχε στείλει το γραφείο ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μέσω...συνδικαλιστών της παράταξής τους από την Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι την καταγγελία για το "παιχνίδι" που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων, μας την είχε κάνει στέλεχος της εταιρείας από την Αθήνα, το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει "πρόσωπα και πράγματα" - αφού κατέχει νευραλγικό πόστο - γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε άκρως εμπιστευτικές και "ευαίσθητες" πληροφορίες.

Πληροφορούμαστε δε ότι είναι τέτοιος ο πανικός τους, που έχουν ξαμολυθεί μαζί με την εργοδοσία να "πείσουν" τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν τις κανονικές αιτήσεις εγγραφής. Το "εγχείρημα" όμως συναντά μεγάλες δυσκολίες, αφού οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ έχουν καταλάβει το ρόλο των συγκεκριμένων συνδικαλιστών - και πως να μην το καταλάβουν άλλωστε - αφού η ίδια η εργοδοσία μεσολαβεί και εμπλέκεται άμεσα υπέρ συγκεκριμένης παράταξης στις εκλογές του συλλόγου, στον οποίο τους ζητείται να υπογράψουν αίτηση εγγραφής.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν μεταξύ τους πως θα αντιμετωπίσουν την πίεση που δέχονται από την εργοδοσία και από τα συγκεκριμένα συνδικαλιστικά στελέχη, μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας, τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους εργασιακούς χώρους.

Κάποιοι από αυτούς θα συμπληρώσουν τελικά τις αιτήσεις εγγραφής και την ημέρα των εκλογών, είτε δεν θα προσέλθουν καθόλου να ψηφίσουν, είτε θα ψηφίσουν κάποιον άλλο συνδυασμό ή θα το ρίξουν άκυρο ή λευκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν για τις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες και για τους μισθούς των 170€, για τα "ξεχειλωμένα" ωράρια εργασίας, ενώ διερευνάται και η τελική κατάληξη των δεκάδων προστίμων που έχουν επιβληθεί, μετά από ελέγχους τοπικών επιθεωρήσεων εργασίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς τώρα ξεκινά η δική μας δημοσιογραφική έρευνα....όχι για τις εκλογές...για τα πρόστιμα που κάποιοι αΜΕΤΡΟεπείς "έσβησαν"...


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Στη Βαρβάκειο αγορά - Συζήτηση με επαγγελματίες και πολίτες

«Η Βαρβάκειος πρέπει να μείνει ανοιχτή, γιατί αν θα φύγει η Αγορά από τη μέση, …