Σωματείο ζητά την επαναπρόσληψη απολυμένης συνδικαλίστριας

Την επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας που απολύθηκε λόγω συμμετοχής της σε κινητοποίηση, ζητά εκ νέου με ανακοίνωση-καταγγελία του, το Κλαδικό Σωματείο Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας, σημειώνοντας:

"Καταγγέλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία,όπως αυτή εκδηλώθηκε από  την επιχείριση FLORMAR, στο κατάστημα της Πάτρας, με την  εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας υπαλλήλου της, επειδή αυτή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία στις 17/5/17.
Οι επόμενες δύο απολύσεις υπαλλήλων της επιχείρησης, έγιναν σε συνέχεια της πρακτικής που ακολούθησε ,κατά την απόλυση της συνδικαλίστριας εργαζομένης και με συνέπεια ως προς τις επιδιώξεις της επιχείρισης να τρομοκρατήσει το προσωπικό της και να καταστήσει σαφές ότι δεν ανέχεται εργαζόμενους με δικαιώματα και απαιτήσεις.
Στηρίζουμε τις εργαζόμενες και εργαζόμενους που παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα,που οργανώνονται και οργανώνουν συναδέλφους τους σε σωματεία και συλλόγους, που παλεύουν μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας  να συσπειρώσουν τον εργατόκοσμο γύρω από τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα που έχει.
AΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ.
  • ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ( ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η πτωχευμένη Mt. Gox θα ρίξει στην αγορά bitcoin αξίας 9 δισ. δολ. 

Τι σημαίνει αυτό για την αγορά - Γιατί ανησυχούν οι επενδυτές  Ανταλλακτήριο bitcoin το οποίο …