Τραγικό! 23 πιστοποιητικά για μεταβίβαση ακινήτου!

Νέα γραφειοκρατία αναμένεται να προστεθεί στην αγορά ακινήτων, όπου ήδη απαιτούνται κατά μέσο όρο 10 έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για κάθε συναλλαγή, είτε πρόκειται για αγοραπωλησία είτε για ενοικίαση.

Με το σχέδιο νόμου για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, προβλέπεται η προσθήκη της υποχρεωτικής βεβαίωσης μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών και στα νέα μισθωτήρια συμβόλαια. Εν ολίγοις, το εν λόγω πιστοποιητικό, που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό μόνο στις μεταβιβάσεις, επεκτείνεται και στις ενοικιάσεις.

Ταυτόχρονα ΣΣύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", πολύμηνες καθυστερήσεις έχουν επιφέρει στις μεταβιβάσεις εξοχικών κατοικιών οι νέοι δασικοί χάρτες που έχουν αναρτηθεί σε σειρά περιοχών ανά την επικράτεια, καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο όγκος εργασιών των δασαρχείων, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων.

Όπως αναφέρουν μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των εξοχικών κατοικιών, παρατηρούνται μεγάλη δυσχέρεια και σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των πράξεων μεταβίβασης ακινήτων, λόγω του όγκου των εγγράφων που πρέπει να συγκεντρωθούν.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για χρονικό διάστημα 2-3 μηνών κατ' ελάχιστον και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, όπως η διαπίστωση κάποιας αυθαιρεσίας, για την έκδοση όλων των συναφών εγγράφων και πιστοποιητικών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τους Coldplay για το βίντεο στο Ηρώδειο

Το video clip των Coldplay που ανέβηκε χθες το απόγευμα δείχνει το κατάμεστο Ηρώδειο Με …