Χάνουν τις πολυτελείς επαύλεις τους οι πλούσιοι Έλληνες

Πλούσιοι Έλληνες, επιχειρηματίες της μέρας και της νύχτας και μεγαλοεκδότες, με καταθέσεις εκατομμυρίων, με βίλες σε νησιά και βουνά, χρωστούν τεράστια ποσά δανείων, με αποτέλεσμα να βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί.

Βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με πισίνες, δωμάτια – ντουλάπες και δεκάδες υπνοδωμάτια εκποιούνται από τις τράπεζες μέχρι το τέλος του 2017.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το ύψος των βαρών που φέρουν τα ακίνητα ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ανάμεσα σε αυτούς που θα έρθουν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό είναι ο  Φραγκίσκος Λεμονής, Μπάμπης Βωβός, Έφη Μαροσούλη και Αντώνης Λυμπέρης.

Για παράδειγμα, το παλάτι του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη Αντώνη Λυμπέρη  στο Κεφαλάρι – όπου φιλοξενούσε θρυλικά πάρτι -  βγαίνει στο… σφυρί στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Το ποσό της οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 €) και η τιμή πρώτης προσφοράς κατά την ημέρα του πλειστηριασμού ορίστηκε η εμπορική του αξία, δηλαδή 4.489.434,00 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η βίλα περιγράφεται ως εξής στο έγγραφο του πλειστηριασμού: «Μια διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής και έχει επιφάνεια δύο χιλιάδες τριακόσια ενενήντα έξι (2.396) τ.μ.

Το ισόγειο στεγάζει χολ, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθημερινό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και χώρο ύπνου του βοηθητικού προσωπικού. Υπάρχει πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο και έχει κυρία χρήση, ως χώρος γυμναστηρίου.

Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουομένων. Ο Α’ όροφος στεγάζει καθιστικό, 5 κοιτώνες, 5 λουτρά και ιματιοθήκες».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Κατέθεσε υποψηφιότητα και ο Στέφανος Κασσελάκης

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε μαζί με 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη. Η …