Ρεκόρ αυξήσεων των συμβασιούχων-Άγγιξαν τους 12.125

Την περασμένη χρονιά προκηρύχθηκαν 5.584 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, ενώ έγιναν ανακοινώσεις για 12.125 θέσεις εποχικού προσωπικού, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή».

Πρόκειται για τάση που διαπιστώνεται την τελευταία τετραετία, κατά την οποία το εποχικό και έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 21,31%, ενώ οι τακτικοί υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 5,6%.

Οι περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- το 62%- έγιναν στο υπουργείο Υγείας και τους φορείς του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ το 11,19% στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά το εποχικό προσωπικό, το 40% των θέσεων αφορούσε το υπουργείο Εσωτερικών (κυρίως σε τομείς που ασχολούνται με το προσφυγικό) και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το ΑΣΕΠ επισημαίνει τις σημαντικές δικαστικές αμφισβητήσεις που παρατηρούνται ως προς τον τρόπο απόδειξης της επαγγελματικής εμπειρίας και τη συνάφειά της προς το αντικείμενο εργασίας των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Το ΑΣΕΠ, για τη διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο, εισηγείται την επαναφορά των ειδικών γραπτών εξετάσεων η οποία προβλέπεται από το 2009, αλλά εφαρμόστηκε μόνο για το συγκεκριμένο έτος, ενώ προτείνει για ορισμένες περιπτώσεις να περιλαμβάνεται και η διαδικασία των συνεντεύξεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΚΟ: Σε διαβούλευση άμεσα το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό τους

 Οι αλλαγές αναμένεται να επικεντρωθούν σε δράσεις για την προσέλκυση στελεχών από την αγορά με …