Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνουν τα πρώτα 58 ακίνητα

Η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων πραγματοποιείται την Τρίτη 27 Ιουνίου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για ενεργότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, με σκοπό τη μείωση του υφιστάμενου αποθέματος ακινήτων και τη μείωση του κόστους διακράτησης και συντήρησης.

Η Τρ. Πειραιώς διαχειρίζεται την πλατφόρμα properties4sale.gr και στην πρώτη δημοπρασία διατίθενται 60 περίπου ακίνητα, όλων των κατηγοριών και σε όλη την Ελλάδα.

Η Τρ. Πειραιώς διαθέτει περίπου 4.700 ακίνητα που αποκτήθηκαν την τελευταία τριετία μετά από συγχωνεύσεις της Αγροτικής, της Millennium και της Τράπεζας Κύπρου.

Πρόκειται για ακίνητα κυρίως οικιστικά αλλά και όλων των κατηγοριών που προήλθαν από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων, ενώ μέσω της πλατφόρμας properties4sale.gr εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να πωληθούν τουλάχιστον 800 εξ αυτών.

Στην πρώτη δημοπρασία, που θα γίνει στις 27 και 28 Ιουνίου, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 58 ακίνητα. Από αυτά τα 6 έχουν ήδη πωληθεί με τη διαδικασία της «άμεσης αγοράς», μιας ευχέρειας που δίνει η πλατφόρμα για προπώληση σε τιμή που καθορίζεται ως τιμή άμεσης πώλησης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου έως και για το 70% της τιμής αγοράς υπό τις συνήθεις διαδικασίες ελέγχου της τράπεζας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …