Σείεται η Μυτιλήνη-Συντελέστηκε μεγάλη καταστροφή(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στη Λέσβο μετά το ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 6,1 Ρίχτερ. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού έμειναν μακριά από τα σπίτια τους με τις μετασεισμικές δονήσεις να τους κρατούν σε συνεχή αγωνία.

Σε σκηνές που στήθηκαν στο γήπεδο Πολιχνίτου διανυκτέρευσαν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή νότια του Πλωμαρίου και είχε ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να τραυματιστούν και πολλά κτίρια να καταρρεύσουν.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές έχει υποστεί το χωριό Βρίσα, που εκκενώθηκε αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι κάτοικοι της Βρίσας μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή από αυτές να είναι 4,9 Ρίχτερ, με τους σεισμολόγους να παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σεισμική ακολουθία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο 48χρονο για την παρατήρηση του φαινομένου.  Το ρήγμα του σεισμού, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε από το μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Γεωλογίας των Σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Βαλκανιώτη.

Η σεισμική δόνηση, 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και 6,3 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και έγινε αισθητή και στα παράλια της γειτονικής Τουρκίας, ενώ αναστάτωσε ως και τους κατοίκους της Αττικής, που επίσης ταρακουνήθηκαν.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός, ενώ καταγράφηκαν δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις, που προκαλούν περαιτέρω αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού.

Τα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη νότια Λέσβο και κυρίως στο χωριό Βρίσα το οποίο σχεδόν ισοπεδώθηκε με 8 στα 10 σπίτια να έχουν καταρρεύσει ή να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρίσας, η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή με τον στρατό να στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου ενώ ο δήμος Λέσβου άνοιξε δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Αργά το βράδυ το χωρίο Βρίσα εκκενώθηκε και οι περίπου 500 κάτοικοί του, που απομακρύνθηκαν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, διανυκτέρευσαν σε σκηνές, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επίσης μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο γήπεδο του Πολιχνίτου υπό τον αναπλητρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προκειμένου να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Από σήμερα το πρωί το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Μια γυναίκα νεκρή

Τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού είναι μια γυναίκα νεκρή, τουλάχιστον 25 τραυματίες και οι μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε σπίτια και υποδομές κυρίως στις νότιες περιοχές του νησιού.

Η άτυχη 43χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ από τους άνδρες της πυροσβεστικής που για ώρες την αναζητούσαν στα συντρίμμια του σπιτιού της στη Βρίσα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει τα εξής:

«Νεκρή ανασύρθηκε η Ε.Β. 43 ετών, που αναζητούσαμε σε οικία που υπέστη μερική κατάρρευση στην περιοχή Βρίσα Λέσβου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.»

Στο ίδιο χωριό νωρίτερα απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

  

Σοβαρές ζημιές σε χωριά του νησιού – Ισοπεδώθηκε η Βρίσα

Οι πιο σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στη Βρίσα, καθώς εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

Στο χωριό είναι δύσκολη η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων διότι έχει γκρεμιστεί ένα μικρό γεφυράκι στην είσοδο του χωριού.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, ενώ, όπως έγινε γνωστό, για αύριο αναβλήθηκαν οι Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λέσβου: Ολοκληρωτική καταστροφή στη Βρίσα

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα της περιοχής Πολιχνίτου, στη Λέσβο, μιλά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο χωριό.

«Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καρασάββα, στη Βρισά υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από το Πλωμάρι, την επιχείρηση συντονίζουν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με τους αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό και Μανόλη Αρμενάκα και από τη Βρισά, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατζανός και Νίκος Καρασάββας.

«Eννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές»

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωρίο Βρίσα των περίπου 800 κατοίκων ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

«Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί», ανέφερε ο Στέλιος Πανσεληνάς.

Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και οχήματα της περιφέρειας Βορείου Αιγίου.

Εκκενώθηκε το χωριό Βρίσα

Το χωριό Βρίσα εκκενώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών.

Οι κάτοικοι της Βρίσας μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Σοβαρές ζημιές στο σχολείο στη Βρίσα της Λέσβου

Οι ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου είναι πολύ μεγάλες στο χωριό Βρίσα της Λέσβου.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του lesvospost.com, ισοπεδώθηκε το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Ζημιές στο Πλωμάρι

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Ζημιές σε παλιά βιομηχανικά κτίρια προκάλεσε ο σεισμός

Παλιά βιομηχανικά κτίρια κατέρρευσαν στη Σκάλα Πολιχνίτου.

Επίσης, κατέρρευσε μέρος της καμινάδας του παλιού βιομηχανικού κτιρίου ελαιοτριβείου στη Σκάλα Λουτρών, το οποίο λειτουργεί ως ξενοδοχείο με την επωνυμία «Ζαίρα».

Αποτέλεσμα της κατάρρευσης της βιομηχανικής καμινάδας ήταν να καταστραφεί μεγάλο μέρος του κυρίως κτιρίου.

Επίσης, ρωγμές και πτώσεις σοβάδων έχουν υπάρξει σε πολλά κτίρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

Ανάμεσα σε αυτά και στο ιστορικό δημαρχείο στην προκυμαία της πόλης.

Μικρές ζημιές στη Χίο

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Χίο σοβαρά προβλήματα από τον σεισμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία όσο και από τον δήμο Χίου, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές.

Μικρές ζημιές όπως είπε έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Ανάλογη εικόνα δίνουν και οι δήμαρχοι Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος και Οινουσσών, Στέφανος Βογιατζής.

Στη Χίο, την ώρα της σεισμικής δόνησης ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) με περίπου 120 συνέδρους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι βγήκαν με ασφάλεια από το κτίριο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου όπου και συνεδρίαζαν.

Ασφαλείς οι Έλληνες στην περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου Σμύρνης

Ασφαλείς είναι όλοι οι Έλληνες στην περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της γενικής προξένου στη Σμύρνη, Αργυρώς Παπούλια.

Σύμφωνα με την γενική πρόξενο «παρά την ισχυρή σεισμική δόνηση, υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές».

Στη Μυτιλήνη κλιμάκια της κυβέρνησης

Στη Μυτιλήνη μετέβη με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 που σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Στην Μυτιλήνη μεταβαίνουν και Ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών.

Μάλιστα, μαζί τους στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Δέδες.

Στη Λέσβο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

Στη Μυτιλήνη και ειδικότερα στη Βρισά Λέσβου μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι ήδη υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου βρίσκονται στο νησί προκειμένου να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στη Λέσβο για την καταγραφή ζημιών από τον σεισμό, στα σχολικά και νοσηλευτικά κτίρια

Στην αποστολή ειδικού κλιμακίου μηχανικών της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές) στο νησί της Λέσβου, προχώρησε κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Διοίκηση της Εταιρίας.

Το κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών από τον σεισμό, στα σχολικά και νοσηλευτικά κτίρια του νησιού.

Λέκκας: Σε λίγες ώρες θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα

«Είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο και οι σχετικές επιχειρήσεις. Σε περίπου δύο ώρες από τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αλλά και για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που «χτύπησε» τη Μυτιλήνη.

Όπως είπε ο Ευθύμιος Λέκκας συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία, να μην ακούν τη φημολογία αλλά μόνον τις επίσημες ανακοινώσεις.

Παπαζάχος: Θα ακολουθήσουν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί

Βέβαιος ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κώστας Παπαζάχος.

Όμως, είπε ότι είναι εξίσου βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί ορισμένοι από τους οποίους θα είναι αρκετά ισχυροί και θα δημιουργήσουν ενδεχομένως προβλήματα σε ήδη καταπονημένα κτίρια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Κώστας Παπαζάχος είπε ότι είναι θετικό ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα και μάλιστα περίπου 15 χιλιόμετρα από την ακτή προσθέτοντας ότι ένας παρόμοιος σεισμός το 1845 είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ίδια περιοχή της Μυτιλήνης.

Χουλιάρας: Σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε έναν σεισμό κοντά στα 6 Ρίχτερ

«Είναι συνηθισμένο για τον ελλαδικό χώρο, σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε έναν σεισμό κοντά στα 6 Ρίχτερ», δήλωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο enikos.gr, o σεισμός εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου και ήταν επιφανειακός.

Επίσης, πρόσθεσε ότι έπειτα από έναν σεισμό 6 Ρίχτερ είναι λογικό να υπάρχει μετασεισμική ακολουθία.

Αναβάλλονται οι Πανελλαδικές, κλειστά τα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι λόγω της ισχυρής δόνησης που έπληξε την Μυτιλήνη και τη Χίο αναβάλλει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, την Τρίτη.

Λόγω του σεισμού και για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Γαληνού, σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κωνσταντινούπολη

Αισθητός και στη Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, έγινε ο σεισμός των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μυτιλήνη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι είδε κατοίκους της πόλης να βγαίνουν ανήσυχοι από τα σπίτια τους.

«Ο σεισμός ήταν πραγματικά ισχυρός. Τα πάντα στην κλινική μου άρχισαν να τραντάζονται. Όλοι μας τρέξαμε έξω μαζί με τους ασθενείς» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ντιντέμ Ερίς, ένας 50χρονος οδοντίατρος από τη συνοικία Καρσίγιακα στη Σμύρνη.

«Είμαστε πολύ συνηθισμένοι στους σεισμούς καθώς ζούμε στη Σμύρνη, αλλά αυτός (ο σεισμός) ήταν διαφορετικός. Σκέφτηκα ότι αυτήν την φορά θα πεθαίναμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται στη δυτική Τουρκία έκαναν λόγο για μια ισχυρή και με μεγάλη διάρκεια σεισμική δόνηση.

«Θα παρακολουθούμε τους μετασεισμούς τις επόμενες ώρες, ημέρες και εβδομάδες» επισήμανε ο Χαλούκ Οζενέρ, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καντίλι της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μετασεισμοί ενδέχεται να έχουν μέγεθος έως και 5,5 βαθμούς.

Η σεισμική δόνηση έγινε επίσης αισθητή σε ορισμένες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο θύμα ή υλικές ζημιές ή στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρίσας, η καταστροφή του χωριού είναι ολική.

Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Διαρκής ενημέρωση σχετικά με τον σεισμό από τους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου Λέσβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι για οποιαδήποτε αναφορά ή πληροφορία σχετικά με τον σεισμό, οι πολίτες του νησιού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22513 50575.

Με την ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι το τηλεφωνικό κέντρο του παλιού Δημαρχείου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου λόγω ζημιών στο κτίριο.

Διαρκής ενημέρωση υπάρχει από τους επίσημους λογαριασμούς του δήμου Λέσβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Facebook: https://www.facebook.com/lesvosmunicipalityofficial
  • Twitter: @DimosLesvou

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί την πολιτική μου συνείδηση που την καλλιέργησα με το παράδειγμα του

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρεται με σεβασμό στο έργο του Κώστα Σημίτη και στη σχέση τους …