Κάηκαν ζωντανοί μέσα σε λίγα λεπτά στο Λονδίνο(VIDEO)

Σε τουλάχιστον 12 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη στο δυτικό Λονδίνο. Δυστυχώς, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Στιούαρτ Κάντι, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα μάλιστα με την "Daily Mail", εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100. Το έργο της αστυνομίας ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα βρουν στα διαμερίσματα του πύργου όταν αρχίσουν να τα ανοίγουν καθώς μέχρι στιγμής η πρόσβαση δεν ήταν εφικτή εξαιτίας του γεγονότος ότι η φωτιά έκαιγε επί 24 ώρες.

Από τους 600 ενοίκους που κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες να ξεφύγουν από τις φλόγες, η Πυροσβεστική κατάφερε να διασώσει 65, ενώ, ταυτόχρονα 78 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 18 από τους οποίους παλεύουν για τη ζωή τους και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Στο μεταξύ υψηλόβαθμος στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες εστίες φωτιάς εντός του κτιρίου. «Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι χάρη στον επαγγελματισμό και στη γενναιότητα των πυροσβεστών έχουμε καταφέρει να ερευνήσουμε όλο το κτίριο», είπε ο Στιβ Άπτερ.

Το πλήθος του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τον Πύργο του Γκρένφελ είναι εξαγριωμένο και ζητά απαντήσεις για την ξαφνική τραγωδία που άλλαξε τη ζωή τους. Η δημοσιογράφος του BBC, Κλερ Χελντ, εξηγεί ότι δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία της έντασης μεταξύ του κόσμου και των αρχών. Κάποιοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενημέρωσης και πληροφόρησης για τα άτομα που αγνοούνται μέσα στον Πύργο του Γκρένφελ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …