Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των Σχολικών Καθαριστριών Γιαννιτσών(ΦΩΤΟ)

  
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου σχολικών καθαριστριών Γιαννιτσών. Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Δευτεροβάθμιο Όργανο.
Τα βασικότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έχουν να κάνουν με την μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, μιας και οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απασχολούμενες κάτω από αντίξοες συνθήκες και με καταγεγραμμένα περιστατικά άσχημων συμπεριφορών διευθυντών σχολικών συγκροτημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Καραγεωργόπουλος, ο κλάδος των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων είναι ένας παραμελημένος από την πολιτεία κλάδος, που όμως απασχολεί πάνω από 9000 σχολικές καθαρίστριες και καθαριστές, οι οποίοι σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να διατηρούνται τα σχόλια καθαρά και ο άνθος της ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά μας δηλαδή, ασφαλή.
 Να σημειώσουμε ότι στις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τα προεδρεία των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και αμέσως μετά αναμένεται συνάντηση με κάποιον από τους αρμόδιους υπουργούς πιθανότατα με τον κύριο Πάνο Σκουρλέτη. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι προεδρίνες των σωματείων κατεβαίνουν στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις και δηλώνουν ότι αν δεν αποσαφηνιστούν οι προθέσεις και δεν υπάρξουν δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου, δηλώνουν αποφασισμένες να ακολουθήσουν την σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Eμβάθυνση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα με τις ΗΠΑ

Στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός …