"Επιβράβευση" για τους επίορκους!

Δεκαεννέα επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα επιστρέψουν στις θέσεις τους παρόλο που ακόμη και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι καταχράστηκαν ποσά από τα δημόσια ταμεία, μ ετο αιτιολογικό ότι ακόμα, δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Ετσι, η παραπάνω εξέλιξη σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθούν και δεν θα τους επιβληθούν ποινές για τις παράνομες ενέργειες που διέπραξαν.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις πράξεις τους αλλά εν τη απουσία πειθαρχικού οργάνου δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Εργασίας καθώς πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να φέρει διάταξη για τη συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου ενώ παράλληλα εκκρεμούν υποθέσεις ακόμη 250 υπαλλήλων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιώργος Ασπιώτης

Πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν απομείνει πέντε βουλευτές Ανεξαρτητοποιήθηκε την Τρίτη μέχρι πρότινος βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιώργος …