Οι πρώτοι των πρώτων στος φετινές Πανελλαδκές

Μόλις ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ήδη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό σε ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά ιδρύματα του κόσμου. Στις βαλίτσες της εκτός από τα όνειρα και τον ζήλο για μια αξιόλογη και υψηλού απαιτήσεων ακαδημαϊκή πορεία στο εξωτερικό, "κουβαλά" και μια επιτύχια εισόδου σε ελληνικό ΑΕΙ καθώς κατάφερε φέτος στις πανελλαδικές να συγκεντρώσει 19.574 μόρια.

Η Χανιώτισσα Κορίνα Διγαλάκη είχε γίνει δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο. Πριν πάει όμως φρόντισε να εξασφαλίσει και μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 19.574 μόρια που της δίνουν το εισιτήριο για τη φοίτησή της σε όποιο πανεπιστήμιο της χώρας επιθυμεί.

Αν και πρόκειται να φοιτήσει στο ΜΙΤ, η ίδια αποφάσισε να δώσει και πανελλήνιες και να κατοχυρώσει μια θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο για παν ενδεχόμενο.

Όπως είπε η Κορίνα Διγαλάκη στο Flashnews.gr:
"Έκανα την αίτησή μου αρχές Φθινοπώρου και έμαθα από τον Δεκέμβριο ότι με πήραν. Το σύστημα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που εισάγονται παιδιά στο πανεπιστήμιο μόνο αν έχουν συγκεντρώσει από μια βαθμολογία και πάνω. Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ολοκληρωμένα, κοιτάνε το άτομο σαν σύνολο, σαν προσωπικότητα και σαν πορεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει και συνέντευξη. Υπάρχουν απόφοιτοι του ΜΙΤ που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για τις συνεντεύξεις των παιδιών."

Αν και δεν έχει καταλήξει ακόμα στις σχολές και τους τομείς που θα επιλέξει, τείνει ήδη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

"Στην Ελλάδα θα επιλέξω στο μηχανογραφικό πρώτη, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ΜΙΤ, έχει ένα χρόνο που κάνουν γενικά μαθήματα και επιλέγουν μετά εξειδίκευση. Εγώ πιθανόν θα επιδιώξω διπλό πτυχία σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών"

Η Κορίνα Διγαλάκη αναμένεται να ανοίξει τα φτερά της για το ΜΙΤ τον Αύγουστο. Να θυμήσουμε ότι ως μαθήτρια η Κορίνα έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

Δίδυμα πέρασαν στο ίδιο πανεπιστήμιο!

Την κοινή τους πορεία στην εκπαίδευση θα συνεχίσουν δίδυμα αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη, καθώς πέτυχαν τον στόχο που είχαν βάλει από την αρχή της τελευταίας σχολικής χρονιάς και πέρασαν στο ίδιο πανεπιστήμιο για να γίνουν συμφοιτητές. Διπλή χαρά, λοιπόν, για την οικογένεια Ιωαννίδη.

Χρήστος και Θόδωρος, τελειόφοιτοι των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, συγκέντρωσαν 19.076 και 18.605 μόρια, αντίστοιχα, βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την είσοδο στο Πολυτεχνείο (ΑΠΘ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

«Από μικρός ενδιαφερόμουν για τα αυτοκίνητα, τα τελευταία χρόνια και για τους υπολογιστές. Ίσως αργότερα ακολουθήσω κάτι που θα συνδυάζει και τα δύο. Το ίδιο ενδιαφέρον έχει και ο αδελφός μου, άρα μάλλον θα είμαστε συμφοιτητές» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος.

Χρήστος Ιωαννίδης
Ο δίδυμος αδελφός του έμαθε τα νέα από το τηλέφωνο, καθώς βρίσκεται σε διακοπές. Ο Χρήστος θυμάται ότι την τελευταία χρονιά, το διάβασμα ήταν πολύ απαιτητικό και οι δίδυμοι αναγκάστηκαν να αφήσουν για λίγο στην άκρη κάποιες αθλητικές τους δραστηριότητες (ποδόσφαιρο), προκειμένου να επικεντρωθούν στον στόχο τους. «Κάποιες περίοδοι μέσα στη χρονιά, όπως όταν είχαμε τα διαγωνίσματα, ήταν πολύ δύσκολες» είπε.

Πάντως, στο σπίτι, το διάβασμα και η προετοιμασία γινόταν ξεχωριστά, αλλά στο τέλος της προετοιμασίας, όταν ξεκίνησαν οι επαναλήψεις, ο Θόδωρος πρότεινε να γίνεται από κοινού, υποστηρίζοντας ότι «τέσσερα μάτια είναι πάντα καλύτερα από δύο». «Βοηθούσε στην προετοιμασία ότι είμαστε δίδυμοι, γιατί υπήρχε ένα κοινό σημείο αναφοράς και ο ένας πίεζε τον άλλο προς τα πάνω. Θα έλεγα ότι ήταν ένας υγιής ανταγωνισμός», δήλωσε ο Χρήστος.

Θόδωρος Ιωαννίδης
Η μητέρα τους Μίνα, τόνισε επίσης πως είναι «διπλά» ευτυχισμένη και θυμάται ότι σε όλη την σχολική τους πορεία, τα παιδιά της ήταν δεμένα και διακατέχονταν από μία γόνιμη άμιλλα. «Τις σχολικές τάξεις τις παρακολουθούσαν σε ξεχωριστά τμήματα. Το θέλαμε αυτό για να μπορέσουν να αναπτύξουν ο καθένας την προσωπικότητά του. Μόνο στην Γ' Λυκείου βρέθηκαν στην ίδια τάξη για να στηρίζει ο ένας τον άλλο», τόνισε σχετικά.

Τα κορίτσια που «άγγιξαν» το τέλειο

Στο ίδιο σχολείο, τη μεγαλύτερη βαθμολογία πέτυχε η Ελένη Σιφναίου (19.340 μόρια) στην κατεύθυνση Επιστήμες Υγείας και Ζωής και έχει ως στόχο την ιατρική. Έμαθε τα νέα από τους γονείς της, καθώς αποφάσισε να μην χάνει χρόνο από τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές, περιμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Εξάλλου, είχε ήδη και μία ακόμη επιτυχία, καθώς έγινε δεκτή με υποτροφία τεσσάρων ετών στο πανεπιστήμιο Westminster των ΗΠΑ. Η Ελένη είχε παρακολουθήσει, παράλληλα με την προετοιμασία για τις πανελλαδικές, και πρόγραμμα προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις εξετάσεις του οποίου πέτυχε. Τώρα, θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα, ποιο από τα δύο θα διαλέξει τελικά: να μείνει στην Ελλάδα ή να φύγει στο εξωτερικό.

Μάγδα κωνσταντινίδου
Η Μάγδα Κωνσταντινίδου, τελειόφοιτη του κολεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, αρίστευσε στη θετική κατεύθυνση, συγκεντρώνοντας 19.141 μόρια, και τώρα έχει σκοπό να δηλώσει ως μοναδικές επιλογές όλες τις ιατρικές σχολές, στο μηχανογραφικό της.

«Από μικρή ήθελα να γίνω γιατρός, εξάλλου είναι και οι δύο γονείς μου γιατροί, όπως και ο αδελφός μου που τώρα τελείωσε την σχολή. Γι’ αυτό και θα δηλώσω μόνο τις ιατρικές σχολές στο μηχανογραφικό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κυρίως, ενδιαφέρεται για τη νευρολογία και δεν αποκλείει να συνεχίσει τις σπουδές της, μετά το πτυχίο, στο εξωτερικό.

Ελένη Σιφναίου
Χαρακτήρισε την τελευταία σχολική χρονιά κοπιαστική, ιδιαίτερα προς το τέλος, αλλά χωρίς υπερβολές. «Είχα ένα πρόγραμμα και προσπάθησα να το τηρώ, δεν ξενυχτούσα διαβάζοντας και φρόντιζα να κάνω διαλείμματα με φίλους και εξόδους, κατά το δυνατόν», δήλωσε και συνέχισε: «Διάβαζα όλα τα χρόνια στο σχολείο συστηματικά, αλλά χωρίς υπερβολές, γιατί είχα αυτόν το στόχο».

Σπυρόπουλος Βασίλης, Λύκειο Καστριτσίου 19.205 μόρια
Ο Βασίλης ήδη γνωρίζει πως θα ακολουθήσει την Ιατρική, μιας και αυτός ήταν ο στόχος του πάντα.
Μίλησε για την επιτυχία του στο tempo24.gr και αυτό που τόνισε είναι πως το πιο βασικό για να έχεις τα αποτελέσματα που θες, δεν είναι να διαβάζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

«Το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία και να έχεις στήριγμα τους γονείς σου. Εκεί βασίστηκα και αυτό με βοήθησε περισσότερο από όλα». Συμβουλεύοντας τα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα δίνουν και αυτά εξετάσεις, τόνισε πως «χρειάζεται ψυχραιμία πάνω από όλα. Όποτε βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση και δεν αντέχουμε άλλο διάβασμα, καλό είναι να κάνουμε συχνά διαλείμματα για να ηρεμούμε και φυσικά καλή επαφή με την οικογένεια».

Θάλεια Λιούρδη, 3ο Λύκειο, 19.138 μόρια
Είναι στη θεωρητική κατεύθυνση, ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα δηλώσει, όμως σίγουρα θα ήθελε να πάει σε Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Τόνισε πως δε θα πρέπει οι μαθητές να αγχώνονται: «Όταν είσαι πολύ αγχωμένος, δεν μπορείς να αποδώσεις. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι να έχεις την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη από τους γονείς σου και τους καθηγητές».

Γιώτα Δανελάτου, 5ο Λύκειο, 19.033 μόρια
Ακολουθεί τη θετική κατεύθυνση και πλέον τις επόμενες ημέρες και μέχρι να καταθέσει το μηχανογραφικό της, θα αποφασίσει τι θέλει τελικά να δηλώσει, αν και θα ήθελε να μείνει στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε οι ώρες διαβάσματος ήταν αρκετές, αν και όπως μας είπε, αυτό εξαρτάται από τον κάθε μαθητή.

«Είναι λογικό η ψυχολογία να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει όμως, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι τόσο στη διάρκεια του διαβάσματος, όσο και την ώρα των εξετάσεων, ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα την οικογένειά της αλλά και τους καθηγητές της που στάθηκαν δίπλα της.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην Καμηλόβρυση Λαμίας

Φωτιά τώρα, απόγευμα Κυριακής 30.6.2024, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση Λαμίας   Επιχειρούν 28 …