Ζητούν εξηγήσεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων οι θεσμοί

Ανελαστική προϋπόθεση για να εκταμιευθούν τα 7,7 δισ. ευρώ του ESM, είναι να δοθούν “εξηγήσεις” από το Υπουργείο Οικονομικών για το από “πού” θα πληρώνονται οι 6.500 προσλήψεις συμβασιούχων που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Capital.gr τα μέλη που EWG έχουν θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία εκταμίευσης (η οποία θα κριθεί “ατύπως” την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου του ESM) την παροχή διευκρινίσεων για την “εκκρεμότητα” που έχει προκύψει από την διαχείριση της υπόθεσης των συμβασιούχων.

Ο Πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί μετά την τελευταία απεργία των υπαλλήλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση συμβάσεων χιλιάδων συμβασιούχων και στη συνέχεια σε προσλήψεις τουλάχιστον 2.500 μόνιμων υπαλλήλων, με τα αιτήματα των δήμων να αγγίξουν πιθανά ακόμα και τις 4.000 υπαλλήλους.

Οι “Θεσμοί” έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να υποδείξει από που θα πληρώνονται οι συμβασιούχοι αλλά και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αυτές έτσι ώστε να μη επηρεάζουν τους υπολογισμούς και τον προϋπολογισμό πάνω στους οποίους έγινε η τελευταία συμφωνία της αξιολόγησης.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης και ότι έχουν δοθεί οι σχετικές απαντήσεις στους Θεσμούς.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2024

ΑΑΔΕ: 423.000 αυτόματες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων – 8 στους 10 φορολογούμενοι δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο …