Για απάτη 860 χιλιάδων ευρώ, κάθεται στο εδώλιο εργολάβος!

Την παραπομπή σε δίκη εργολάβου που είχε αναλάβει την καθαριότητα του Αριστοετελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το διάστημα 2002 - 2004, προτείνει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντεισαγγελέα Εφετών Νίκου Καλλίδη προς του Συμβούλιο Εφετών την οποία επικαλείται το "tvxs.gr", ο 63χρονος κατηγορούμενος φέρεται ότι απασχολούσε καθαριστές «φαντάσματα», ενώ αρκετοί εργαζόμενοι τους οποίους είχε δηλώσει ο ίδιος ως προσωπικό καθαρισμού του ΑΠΘ στην πραγματικότητα φαίνεται ότι απασχολούνταν στον καθαρισμό εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έργο που «έτρεχε» κατά διαστήματα παράλληλα μ’ αυτό του πανεπιστημίου και είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Η ζημιά που προκάλεσε στο ίδρυμα υπολογίζεται σε 860.133 ευρώ.

Η δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του είναι για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν… ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35»

Επίδειξη αδιαλλαξίας για το κυπριακό από τον Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη εδώ και …