Τράπεζα τιμωρήθηκε γιατί κρατούσε υπαλλήλους πέρα του ωραρίου τους

Για 14 συνολικά παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας τιμωρήθηκε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στο οποίο επέβαλε το υψηλό πρόστιμο των 252.000 ευρώ, η Επιθεώρηση Εργασίας, αφού το κλιμάκιο των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στον επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, έμεινε άφωνο με όσα διαπίστωσε.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τονίζεται:

«Η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του ΣΕΠΕ, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/νες να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στη γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με ζημία 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 η ρωσική Gazprom

Οι ζημιέ της Gazprom έφτασαν στα 6,84 δισ. δολ.  Ζημιές για πρώτη φορά σε διάστημα …