Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κατεβάζουν εργαζόμενους στους δρόμους

24ωρη απεργία,  καταγγέλλοντας 14 μορφές ελαστικής εργασίας (εποχικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης, διαλείπουσας και εκ περιτροπής εργασίας, εργολαβίες, μαθητείας), εξήγγειλαν για τις 20 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχείων εξήγγειλαν τα Συνδικάτα Εργαζομένων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο μας έχουν καταγραφεί 14 μορφές ελαστικής εργασίας (εποχικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μερικής εργασίας, διαλείπουσας και εκ περιτροπής εργασίας, εργολαβίες, μαθητείας), ενώ οι αφίξεις ρεκόρ και οι αυξήσεις στους τζίρους των επιχειρηματιών πατάνε πάνω σε διαλυμένα ωράρια και σε λιπόθυμους από την εντατική εργασία εργαζόμενους. Τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (κυρίως στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής), όπως επίσης σε μεγάλα κάμπινγκ, σε φούρνους, σε μπιτς μπαρ, σε καφετέριες, ακόμη και σε παιδικές κατασκηνώσεις."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Ο σχολικός αθλητισμός μας διδάσκει να επιμένουμε

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τους Έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες «πηγή έμπνευσης» «Αναπόσπαστο κομμάτι της Παιδειας», …