«Πλημμύρισε» Δημοτικό Συμβούλιο από συμβασιούχους(VIDEO)

 

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχ. Ανατολικής Κρήτης.

Οι συμβασιούχοι τονίζει το «efsyn.gr» θέλουν να ξεκαθαρίσει το θέμα το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικογένειες και ζητούν:

  • την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο Δήμο Ηρακλείου
  • άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάρτιση των νέων συμβάσεων εργασίας
  • να επισπευθούν οι διαδικασίες από το Δήμο Ηρακλείου, αποστέλλοντας το σχετικό  αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, ίσου αριθμού με αυτόν των συμβασιούχων που απασχολεί ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τους συμβασιούχους, δήλωσε:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά και στηρίζει τους εργαζόμενους τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων με μόνιμο προσωπικό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στο ζήτημα, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι στο πλευρό των εργαζομένων ενώ όπως σημείωσε, προβλέπεται η απόλυση του προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις και η επαναπρόσληψη μερίδας εργαζομένων, μέχρι 31 Μαρτίου του 2018.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεφαλογιάννης για Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια για τον τόπο του

«Μία σαθρή και έωλη κατηγορία, μία άδικη απόφαση τον κρατά παράνομα στις φυλακές» δήλωσε ο …