Μάχη για την διατήρηση θέσεων εργασίας δίνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας(ΦΩΤΟ)

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων χωρίς μισθολογικές βλαπτικές μεταβολές, καθώς επίσης και η βιωσιμότητα της «Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρόνιων Παθήσεων, απασχόλησαν την σύσκεψη Φορέων που συγκάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, που δίνει μάχη συστρατεύοντας το σύνολο των τοπικών φορέων, ώστε οι εργαζόμενοι να μην βγουν στο δρόμο της ανεργίας.

Όπως επισημάνθηκε:

  • Όλα τα Ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της φορολογίας, του ΕΝΦΙΑ και της ελλιπούς χρηματοδότησης τους από το 2013.
  • Η μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος η οποία είναι αρκετά υψηλή και η μη είσπραξη μισθωμάτων από κτίρια «φιλέτα» της πόλης οδήγησαν το Ίδρυμα σε οικονομικό τέλμα.

Η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ζήτησε μετά τη συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, την άμεση σύγκλιση τριμερούς συμφιλιωτικής υπό την Προεδρεία της Αναπληρώτριας Υπουργού Θ. Φωτίου, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη μισθολογική ακεραιότητα των εργαζομένων, η οποία εκκρεμεί μέχρι και σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Ζητάμε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται βάσει ΚΥΑ όπως γινόταν και στο παρελθόν, να υπάρξει άμεσα Νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά των κρατικών επιχορηγήσεων, όπου έγιναν μειώσεις κατά την τελευταία 5ετία, αλλά και για την υψηλή φορολογία που καλείται να καταβάλει το Ίδρυμα (ΕΝΦΙΑ) για την ακίνητη περιουσία του που προέρχεται και από δωρεές".

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι η Διοίκηση του οίκου Ευγηρίας θα μπορούσε να έχει ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα και να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να μην φτάσουν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος και να αποφασίσουν για τους εργαζόμενους, για αυτούς χωρίς αυτούς, με μείωση των μισθοδοσιών κλιμακωτά μέχρι 50%, προσθέτοντας πως εάν είχαν υλοποιηθεί οι προτάσεις που είχαν καταθέσει δεν θα βρισκόντουσαν στη δυσμενή θέση που βρίσκονται σήμερα, ούτε το Ίδρυμα θα αντιμετώπιζε το ίδιο μέγεθος προβλημάτων.

Η Διοίκηση στη συνέχεια σημείωσε ότι έχει αναθέσει τη μελέτη βιωσιμότητας του Ιδρύματος σε εξωτερικούς συμβούλους, καθώς και τον υπολογισμό των μισθοδοσιών των εργαζομένων, ενώ υπάρχει τμήμα Λογιστηρίου στο Ίδρυμα. Η έκθεση των εξωτερικών συμβούλων καταλήγει στη μείωση των μισθών ως μοναδική λύση για την επίλυση του προβλήματος. Οξύμωρο μάλιστα αποτελεί το γεγονός των προσλήψεων τη στιγμή που η Διοίκηση γνωρίζει το έλλειμμα που υπάρχει. Οι επιλογές της Διοίκησης βρίσκουν αντίθετους όλους τους εργαζόμενους.

Στη Σύσκεψη παρευρέθηκαν η πρώην Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ν. Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, ο Βουλευτής Ν. Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτριος Δριβίλας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας Παναγιώτης Μελάς, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ν. Αχαΐας Κώστα Σπαρτινού,  Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσωνα Φωτήλα, μέλη της Διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας, η Πρόεδρος Αναστασία Ταβουλάρη, ο Δημήτριος Μποϊλές, ο κ. Μαυροειδής, ο Διευθυντής κ. Σολωμός και ο κ. Ιωάννης Πορφύρης από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης ΜΟΦΗ Κωνσταντοπούλειου Οίκου «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Aston Martin: Διπλασίασε τις ζημιές

Σταμάτησε την παραγωγή βασικών μοντέλων και ετοιμάζεται να φέρει να μοντέλα στην αγορά  Διευρύνθηκαν οι …