Δ. Καραγεωργόπουλος: Δεν μας αγγίζουν οι κατηγορίες...κομματικών μισθοφόρων

Διαβάζω την ανακοίνωση ενός διασπαστικού σωματείου που ανήκει στη δύναμη του ΚΚΕ Αχαΐας, σε βάρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ".
Το "έγκλημα"; Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Νοσοκομείου του Ρίου - μέλη της "ΕΝΩΣΗΣ" ψηφίζουν για εκπροσώπηση.
Αυτό το διασπαστικό σωματείο, επιτίθεται στο Σύλλογό μας με μοναδικά επιχειρήματα ότι τάχα η πλειοψηφία της "ΕΝΩΣΗΣ" είναι ΠΑΣΟΚ και ότι δήθεν ο πρόεδρος (εγώ δηλαδή) δουλεύω στο καζϊνο Ρίο που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.
Καταρχήν ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι σοσιαλιστής μέχρι το κόκκαλο, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Επίσης επειδή "ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται", εγώ ούτε βήχα έχω, ούτε βεβαίως είναι κρυφό ότι είμαι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους και εγκλωβισμένους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Και επίσης δεν είναι κρυφό ότι ο κίνδυνος να κλείσει η επιχείρηση και να μείνουμε όλοι άνεργοι επικρεμάται επάνω από τα κεφάλια μας το τελευταίο διάστημα.


Αυτές είναι οι κατηγορίες;
Αν αυτές είναι οι κατηγορίες που μου προσάπτουν σε προσωπικό επίπεδο οι φίλοι Κουκουέδες...πάω πάσο...
Όμως στην "ΕΝΩΣΗ", όλοι μα όλοι αφήνουμε πίσω τις κομματικές μας ταυτότητες. Τόσο στη Διοίκηση, όσο και στα απλά μέλη υπάρχουν άνθρωποι όλων των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ακόμα και ΚΚΕ... και εκεί είναι που "μπάζει" η προπαγάνδα τους...
Κανείς δεν τους ρώτησε που ανήκουν, κανείς δεν τους ζήτησε κομματικές ταυτότητες. Τα προβλήματα είναι αυτά που μας ενώνουν σε ενιαία δράση. Αυτό είναι που δεν μπορούν να χωνέψουν οι εγκάθετοι μισθοφόροι συνδικαλιστές του ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων που έχουν ανάγει το ψέμα, τη λάσπη και την βρώμικη κομματική προπαγάνδα σε επάγγελμα. Στελέχη...με μισθό από το κόμμα, που ιδέα δεν έχουν πως βγαίνει το μεροκάματο. Ιδέα δεν έχουν τι σημαίνει να είσαι απλήρωτος και να βρίσκεις τη δύναμη και τις αντοχές να παραμερίζεις το δικό σου προσωπικό πρόβλημα και ν' αγωνίζεσαι να δώσεις λύσεις στα προβλήματα των άλλων. Και εδώ είναι που "ξαναμπάζει" η προπαγάνδα τους...
Και η αλήθεια είναι ότι ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ" και εγώ ο ίδιος προσωπικά είμασταν οι μόνοι που ενδιαφερθήκαμε πραγματικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου του Ρίου. Αγωνιστήκαμε και πετάχτηκαν έξω οι εργολάβοι, προσλήφθηκαν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του εργολάβου στο Νοσοκομείου και ανανεώθηκαν μακροπρόθεσμα οι συμβάσεις τους, όταν σε αλλά νοσοκομεία, εκεί που οι ίδιοι υποτίθεται ότι καθοδηγούσαν τον αγώνα των εργαζομένων, στο τέλος οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Και ο αγώνας συνεχίζεται για να διασφαλισθούν ξανά οι θέσεις εργασίας και βεβαίως για πλήρη εργασία με πλήρη δικαιώματα για τους καθαριστές και τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου.
Και εδώ είναι που "μπάζει" η προπαγάνδα τους...

Υ.Γ. 1: Οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις μας για την εγγραφή αυτού του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όχι μόνο επιβεβαιώνονται με την ανακοίνωσή τους, αλλά ενισχύουν τους ισχυρισμούς μας ενώπιον της δικαιοσύνης για τον διασπαστικό, κομματικά κηδεμονευόμενο και επικίνδυνο χαρακτήρα του...

Υ.Γ. 2: Και ναι ο Διοικητής του ΠΓΝΠ είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρθηκε και βρήκε λύση εκεί που άλλοι διοικητές έδειχναν την πόρτα της εξόδου στους εργαζόμενους και...την πόρτα της εισόδου στους εργολάβους. Και του αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …