Περπατάτε χαζεύοντας στο κινητό; Πρόστιμο

Με νόμο πλέον απαγορεύεται στους πεζούς να διασχίζουν το δρόμο, απορροφημένοι σε κινητό ή άλλη συσκευή, με την πόλη που έκανε την αρχή να μην είναι άλλη από την Χονολουλού στην μακρινή Χαβάη των ΗΠΑ.

Ο λόγος, προφανής: να μειωθούν τα ατυχήματα από τους αφηρημένους πεζούς που δεν προσέχουν τα αυτοκίνητα, επειδή κάτι διαβάζουν στο κινητό ή στέλνουν μήνυμα.

Τα πρόστιμα θα φτάνουν και τα 35 δολάρια, ενώ οι αμετανόητοι (αυτοί που θα πέφτουν ξανά και ξανά στην ίδια παρανομία) θα πληρώνουν πρόστιμα έως και 100 δολάρια.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ και όπως μετέδωσε το "in", μεταξύ 2000-2011 πάνω από 11.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν την ώρα που διέσχιζαν διαβάσεις, κοιτώντας με πάθος το κινητό τους τηλέφωνο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εβδομαδιαία άνοδος 0,43% και κέρδη 15,26 % από τις αρχές του 2024

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,52%, ενώ από τις αρχές του 2024 …