Προσλήψεις μετά από ακρόαση

Στα πλαίσια της ευρύτερης χορογραφικής έρευνας του Σπύρου Κουβαρά γύρω από την αλληλεπίδραση του σύγχρονου χορού με τις εικαστικές τέχνες, η ομάδα Synthesis 748 (που από το 2016 έχει μεταφέρει την έδρα της από το Παρίσι στην Αθήνα) αναζητά έναν επαγγελματία χορευτή και μια επαγγελματία χορεύτρια, για τις ανάγκες της νέας της παραγωγής με τίτλο "Έρημη Χώρα-ΜΕΤΑ", η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018.

Το έργο είναι μια χορογραφημένη εγκατάσταση-παράσταση για 5 χορευτές, εικαστική σύνθεση και ηχητικό περιβάλλον και επιλέχθηκε να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, για τη σεζόν 2017-2018.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού, άνω των 26 ετών, με ενδεχόμενη εμπειρία σε performance - exhibition projects και ικανότητες στο σκηνικό πειραματισμό.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην παραγωγή είναι η διαθεσιμότητα των χορευτών στο πρόγραμμα προβών από τον Οκτώβριο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018 (3 - 4 φορές την εβδομάδα, πρωινές ώρες). Ακριβές χρονοδιάγραμμα της χορογραφικής έρευνας, των προβών και των παραστάσεων θα ανακοινωθεί μετά την ακρόαση.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 11:00-15:00, στο New York Acting Studio, Μιαούλη 11 (3ος όροφος), στου Ψυρρή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο synthesis748@gmail.com μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2017, στέλνοντας: βιογραφικό, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, μια ολόσωμη φωτογραφία, ύψος και ένα σύντομο βίντεο link που θα δείχνει τον ενδιαφερόμενο κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ή μιας περφόρμανς.

Η ακρόαση θα γίνει κατ’ επιλογή και οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν να λάβουν μέρος (12 άντρες και 12 γυναίκες μάξιμουμ), θα ενημερωθούν μέσω e-mail, το αργότερο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν στη συνέχεια για το τι θα τους ζητηθεί στην ακρόαση.

H Synthesis 748 ιδρύθηκε το 2008 στο Παρίσι από το χορογράφο και περφόρμερ Σπύρο Κουβαρά και έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού και το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού από το 2010 έως και το 2015. Η ομάδα αναπτύσσει διεθνή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία και Λίβανο, έχοντας αποσπάσει θερμές κριτικές και έχοντας δημοσιεύσεις σε διεθνείς βιβλιογραφικές εκδόσεις σύγχρονης τέχνης. Από το 2015, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα.

Η χορογραφική έρευνα και πρακτική συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, ανθρώπινου υποκειμένου και εικαστικού αντικειμένου με βασικούς άξονες τη γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια.

Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προσωπικής χορογραφικής γλώσσας, η οποία αποκλίνει από τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και ενίοτε παίρνει μια υβριδική μορφή. Οι παραστάσεις της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες.

Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από τη δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από τη δημιουργία καταστάσεων και πεδίων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο. Τα έργα της ομάδας κινούνται στα όρια μεταξύ παράστασης και χορογραφημένου installation, προβάλλοντας ενίοτε το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο και την ίδια την παράσταση σαν έκθεμα.

Πληροφορίες για την ακρόαση Κορίνα Κοτσίρη: korinakotsiri@gmail.com 

Δηλώσεις συμμετοχής: synthesis748@gmail.com


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …